Hirdetés ▼

Támogatás

TOP 3 leghitelesebb sci-fi!

Ezek a filmek nem azért nagyszerűek, mert fantasztikus képi világgal, őrületes akciókkal és hátborzongató vérengzéssel tolják tele az arcod, hanem azért, mert a maga kategóriájában mindhárom remekmű egy igazi kuriózum. Ami még fontosabb, a lényeges mondanivaló mellett a tudományos hitelességet tartották elsőszámú szempontnak a rendezők.

District 9

A District 9 a maga műfajában nagyon sikeres. A 2009 -ben bemutatott film a CGI hajnalán mutatkozott be, mindössze 30 milliót áldoztak és világszinten 210 millót kaszáltak, plusz a legjobb filmnek, valamint a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-jelölést. Ez önmagában is nagyon jó reklám a filmnek. Ráadásul ez volt az első dokumentumfilm-jellegű sci-fi ami ilyen jelölést kapott. Majdnemhogy műfajteremtő.

Sztori: Az idegenek végre kapcsolatba léptek az emberekkel, azonban nem éppen zökkenőmentes az érkezésük. Az úrhajójuk “lerobban”, ezért létrehozzák számukra a kilences körzetet. Ide embereknek belépni nem ajánlatos. A feszültség az idegenek és az emberek közt egyre jobban nő, aminek végzetes kimenetele is lehet.

Érkezés

A Denis Villeneuve rendezésében készült dráma – sci-fi, két kategóriában is Golden Globe jelölést kapott legjobb női főszereplő és legjobb filmzene kategóriában is. A film fő témája még csak nem is az idegenek érkezése, ahogy azt a cím is sugallja, hanem a kommunikációs nehézségek a két fél között. Amellett, hogy látványos és érdekes, nincsenek benne óriási csavarok, a film végig nagyon egyszerű és követhető. Nem is kell több, hogy őszinték legyünk.

Megszámlálni sem tudjuk hány mesterséges intelligenciával foglalkozó filmet gyártottak főleg az elmúlt pár évben. De ez az egy helyszínes, nagyon eredeti, igazi érdekesség azt sugallja, hogy a műfajban még nagyon sok van. Sokat foglalkoztat mindenkit a kérdés, hogy ha majd odaérünk, honnan fogjuk tudni, hogy robottal vagy emberrel beszélünk? Mitől lesz az ember az ember? Mi van akkor, ha majd a mesterséges intelligencia egy tökéletes külsővel el tudja majd hitetni, hogy vannak érzései? Nem-e fogunk empátiát érezni gépekkel szemben? Furcsa dolgok ezek… De izgalmas!

Sztori: A történet szerint egy nagy kereső óriásnál, a Blue Book-nál programfejlesztőként dolgozó Caleb egy munkahelyi verseny megnyerése után lehetőséget kap, hogy a cég vezetőjének villájában töltsön el egy hetet. A főnöknek, Nathannak viszont célirányos tervei vannak a férfival, az elmúlt években a saját maga által fejlesztett intelligens robot, AVA működését akarja tesztelni Caleb segítségével. (roboraptor.blog.hu)

Még több sci-fi:

Az elmúlt pár év 5 legjobb sci-fi -jét nem érdemes kihagynod!

A 2000 -es évek óta a sci-fi, mint műfaj, a mozivásznon a csúcson van. A legmodernebb technológiáknak köszönhetően gyakorlatilag nincs elképzelhetetlen filmes ötlet, nincs megvalósíthatatlan koncepció. Az Avatar jelentette a lényegi áttörést, és bár már nem kell annyira sokat várni az elkészültére, addig is elevenítsük fel a legszebb látványvilággal készült sci-fi mozikat.

(Borító: Tim van der Kuip)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼