Hirdetés ▼

Támogatás

TOP 5 nagyon beteg horror, amit nem szabad kihagynod! (+18)

Ezt a listát maga a Netflix állította össze, olyan filmek alapján, amiket a nézők minimum a teljes hossz 70% -ig megnéztek, azután pedig be sem kapcsolták többé. Ez a tendencia főként csak a horroroknál figyelhető meg, a Netflix meggyőződése pedig az, hogy túl félelmetesek. Noha mi kételkedünk ebben, tény, hogy az alábbi filmek tényleg elég betegek ahhoz, hogy akár igaz is legyen.

Nyers

A Gothenburg Filmfesztiválon tartott vetítésen számos néző rosszul lett és hányt. Több mint harmincan távoztak idő előtt a vetítésről, de a film 2016-os Torontói Filmfesztiválon tartott vetítése is emlékezetesre sikerült, ugyanis több nézőhöz orvost kellett hívni, miután elájultak a durva jelenetek láttán. Az egyik Los Angeles-i mozi, a The Nuart Theater okulva a film korábbi vetítéseiből a jegy mellé ingyenes zacskót adott arra az esetre, ha a nézők rosszul lennének a teremben. A filmet a “francia extrém” irányú kategóriába sorolják, a Mártírok, A betolakodó és a 2003-as Magasfeszültséggel egy lapon.

Sztori: Justine családjában mindenki állatorvos és vegetáriánus. Ő is beiratkozik az állatorvosi egyetemre, ahol ismeretlen, könyörtelen és veszedelmesen csábító világ fogadja. Az első hetek beavatási szertartásai során a beilleszkedési vágytól hajtva megtagadja a családi törvényeket, és nyers húst eszik. Nem várt és iszonyú következményekkel kell szembesülnie, mikor felébred eddig szunnyadó, igazi énje.

 

Az emberi százlábú trilógia

A filmtörténelem eddigi legsúlyosabb alkotásaként aposztrofálják, ami felvet néhány erkölcsi, etikai, és pszichológiai  kérdést. A holland rendező-forgatókönyvíró Josef Mengeléről, az auschwitzi koncentrációs tábor hírhedt orvosáról mintázta pszichopata főhősét. Amikor ezt az amerikai mozikban vetítették, az emberek egymás után rohantak hányni, mert nem bírták a látottakat. Bár a film alacsony költségvetésű, a holland rendező igyekezett odafigyelni az apróságokra. Six felkért egy sebészt a forgatásokra, aki a beavatkozások hitelessége érdekében végig tanácsokkal látta el a szereplőket. Ezt egyébként a plakátokon fel is tüntették, jelezvén, a filmben látható mindenféle orvosi művelet teljesen hiteles. Voltak olyan szereplői a filmnek, akik nem egyeztek bele abba, hogy a teljes nevük feltüntetésre kerüljön a credit-ben, mert annyira szégyellnivalónak találták a szerepet.

Az emberi százlábú orvosi megközelítéséről írtunk korábban egy gyomorforgató cikket:

Vajon a valóságban életben maradna az emberi százlábú? (+18) ” SzevaszFaszi.hu

Az emberi százlábú az egyik leggusztustalanabb, legbizarrabb, legkeményebb horrorok közé sorolható. Vannak viszont elvetemült emberek a világon, akiket foglalkoztak a kérdés: vajon életben maradhatnának-e a százlábú tagjai? A film ötlete egyébként onnan ered, hogy Tom Six, a trilógia írója-rendezője beszélgetett egyszer a barátaival, és azt mondta, hogy szerinte a gyerekmolesztálókat úgy kellene büntetni, hogy egy túlsúlyos teherautó-sofőr végbélnyílásával kellene összekötni a szájukat.

 

The Void

A magyar mozik sosem mutatták be, éppen ezért nem is kapott magyar címet. Ezt a beteg mozit a kritikusok nagyon klisésnek vélik, de van alapja annak, hogy itthon be sem mutatták. Egy kisváros, egy rendőr, akinek a magánélete nem túl rózsás. A film sokáig egyhelyszínesként említhető, mígnem hirtelen kitörnek ebből a keretből, és a rendezők minden horror legjavát összerántva egy igazi gyomorforgató trash-horrort alakítanak ki. Vannak hibái a filmnek bőven, de a műfaj velejárója.

Sztori: Egy veszélyes szekta fenyeget egy elhagyott épületet. Egy rendőr néhány kórházi dolgozóval karöltve szembeszáll velük. Nem tudják azonban, hogy az igazi ellenség odabent vár rájuk.

 

México Bárbaro

Ezt a különlegességet sem vetítették Magyarországon soha. Pedig 8 mexikói rendező fűzte össze a sztorikat, hogy egy kis képet adjanak a kultúrájukról, tradícióikról, legendáikról. Egy csomó hátborzongató dolog gyűlik össze ebben a történetben, ígyhát azt sem tudjuk eldönteni tulajdonképpen mitől féljünk legjobban. Az első rövidfilm egy oknyomozó újságíróról szól, a második két banditáról, akik egy átkozott helyre keverednek. A harmadik történetben pedig egy lány lenyúlja egy halott cigijét, majd pedig egy a semmiből jött földöntúli entitás arra kényszeríti, hogy műveljen nem éppen hétköznapi dolgokat a nővére nemi szerve környékén, különben a kiszívja a lelkét. Nem is folytatnánk tovább, mert ez ennél csak bizarrabb.

 

Démonok között

Mindkét részéről írtunk már korábban:

Ez az 5 horrorfilm igaz történeten alapul – a stílus kedvelőinek kötelező! ” SzevaszFaszi.hu

A horrorfilmekre mindig csak legyintünk és annyi mondunk: “ez csak film, a valóságban úgy sem történik meg”. Közben pedig majd összefossuk a bokánkat… Van egy rossz hírünk: az alábbi 5 film igaz történeteken alapulnak. Most tekintsünk el attól, hogy hiszünk-e a démonokban, szellemekben, vagy bármilyen természetfelettiben.

(Forrás: Mafab)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!