Hirdetés ▼

Támogatás

TOP 5 túl hiteles film, ami kiverte a biztosítékot

Egy jó film hiteles, de nem minden áron. Ezek a filmek kiverték a biztosítékot, pedig a producer csak jót akart csinálni. Egyes részletek megrázóak lehetnek, úgyhogy csak akkor menj tovább, ha bírod az ilyesmit!

Az ördögűző (1973)

A nagy felháborodást keltett filmről rengetegen tudjuk, hogy mi az. Tudjuk a sztorit, ismerjük a forgatás részleteit, viszont az kissé kiakasztó, hogy a színésznő, aki Regan -t játszotta, akkoriban valóban 14 éves volt. Részletesebben a filmről ebben a cikkünkben írtunk.

Ghostland – A rettegés háza (2018)

Annak ellenére, hogy idei a film, a hatásos produkció kedvéért arra kérték a 19 éves Taylor Hicksont, hogy teljes erejéből üssön egy üvegajtót. Mint kiderült, jobban tették volna ha speciális effektekkel vagy trükközéssel oldották volna meg, ugyanis a lány arcát 70 öltéssel kellett összevarrni, a szerteszét hulló üvegek miatt. El tudjuk képzelni, hogy 70 öltés az arcon egy színészi karrierjét kezdő lány számára mennyire szörnyű, emiatt egyébként pereskedés folyik még mindig.

Az utolsó tangó Párizsban (1972)

Az azóta már elhunyt Bernando Bertolucci által rendezett filmben is volt olyan jelenet, ami miatt botrány lett. Egy vajas-erőszakolós jelenetet úgy improvizáltak, hogy az nem volt benne a forgatókönyvben, és erről Maria Schneider színésznő sem tudott. Habár a szodómia a jelenetben nem valós, a könnyek az arcán arról árulkodnak, hogy valóban sokkolta a jelenet, bár erről igazán hiteles információ nincs.

Harcosok klubja (1999)

Nem csak egy ponton fonódik össze a film a valósággal. Az egyik jelenetben amikor Brad Pitt és Edward Norton részegen golf labdákat ütöget, a színészek valóban részegek voltak. Sőt, az egyik jelenet forgatása előtt David Fincher azt súgta Edward Nortonnak, hogy valóban üsse fülön Brad Pittet. Pitt fájdalmas kiáltásai valóságosak. Az egyik legkeményebb jelenet azonban sérüléssel járt: Edward Norton olyan erővel ütötte meg Jared Letot, hogy felszakadt az ökle, míg színésztársának eltörött a foga. A rengeteg vér nagyon megijesztette a stábtagokat, akik azt hitték, sokkal nagyobb a baj.

Ragyogás (1980)

Az egyik legsikeresebb és legerősebb Stephen King film. Azonban több ponton is nagyon kényes a film, fiatal gyereket szerepeltetni ilyen alkotásban pedig nagyon pontos tervet kíván, hogy ne okozzanak maradandó traumát. A Torrance fiát játszó Danny Lloyd annyira fiatal volt a forgatáskor, hogy a rendező azt hitette el vele, hogy valójában nem horrort, hanem drámát készítenek. A film valódi, teljes verzióját a fiú csak évekkel később láthatta. Shelley Duvall a főszereplő meggyötört feleségeként is egészen pazar alakítást nyújtott a filmben, elmondása szerint ez volt élete legnehezebb szerepe, mivel Kubrick szó szerint terrorizálta őt, hogy ezzel is hitelesebb legyen az alakítása. Egy később készült dokumentumfilmben derült ki, hogy a baseball-ütős jelenetet 127 alkalommal vették újra, ezzel rekordot felállítva, de ekkorra már a színésznő annyira stresszes lett, hogy elmondása szerint csomókban kezdett hullani a haja. A Ragyogással ebben a cikkünkben is foglalkoztunk már.

Ezek is érdekelni fognak:

Ezeket a remakelt filmeket ajánljuk neked a hétvégére! ” SzevaszFaszi.hu

Sokszor a remakek sokkal jobban sikerülnek mint az eredeti alkotások. Látványosabbak, és sokszor a cselekményt is megspékelik, hisz a XXI. századi embernek többet kell adni, holmi egyszerű konyhában összetákolt trükköknél. (A lista szubjektív megítélés alapján készült) Az 1976 -ban, az akkori kor legmodernebb megoldásaival elkészített film az 1933-as azonos című film remake-je.

(Borítókép: Unsplash // Annie Spratt)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼