Hirdetés ▼

Támogatás

A világ kellős közepén pénisztolvajoktól rettegnek az emberek – Afrika, mi van veled?

Afrika a Föld egyik legcsodálatosabb kontinense. Lehetne. De sajnos olyan mélységeket súrol az általános műveltség és a társadalom, hogy a boszorkányüldözések után mostanában pénisztolvajoktól félnek az emberek. 

Louisa Lombard, a kaliforniai Berkeley Egyetem antropológusa a Közép-afrikai Köztársaság egyik kis falujában találkozott két férfival, akik azt állították, hogy valaki ellopta a péniszüket. Nem sokkal később egy falubeli kis teázóban kezet rázott egy idegennel, aki ettől pánikba esett és nagy lármát csapott, azt állította, hogy összezsugorodik a farka.

A jelenség nem teljesen idegen, ugyanis olyannyira elterjedt, hogy a kutatók és orvosok szerint ez inkább már egy mentális betegség. A neve “koro”. Ezek a férfiak azt hiszik, hogy a nemi szervük addig zsugorodik míg el nem tűnik teljesen. Pszichológus helyett inkább odakötözik valahová a péniszüket, hogy így várják a gyógyító sámán érkezését.

Tény, hogy nem csak Afrikában jellemző, de tíz évvel ezelőtt ennek még nyoma sem volt, most pedig még Ázsiában is felütötte a fejét a koro. Olyannyira veszélyes a jelenség, hogy Nyugat-Afrikában 56 hímtaglopási kísérletet jegyeztek fel. A probléma ezzel a tömegpszichózis ereje. A mentálisan beteg emberek rendszerint a megfélemlített, megtévesztett lakossággal a hátuk mögött indulnak meglincselni az állítólagos tolvajokat, akik nyilvánvalóan többnyire ártatlanul néha bele is halnak az erőszakba. Néhány nap után a kárvallott rájön, hogy semmi sem történik, de a keltett pánikot nem könnyű enyhíteni egy olyan helyen, ahová sem az európai műveltség, sem az amerikai ember nem akar eljutni, megváltani ezt a pórul járt kontinenst. Amíg a boszorkányok és a paranormális jelenségek veszik körbe a napjaikat, a pénisztolvajlásnak is lesz helye az afrikai köztudatban. 

(Forrás: Index)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!