Szereztünk 3 kávéreceptet, amiket kifejezetten ilyenkor érdemes inni, természetesen jó forrón. Nem csak egy egyszerű koffeintuning, hanem valódi kulináris élvezet.
Tökös latte
Ha ősz, akkor tök és fahéj. Még az a szerencse, hogy egy erős feketét mindkettővel lehet ízesíteni. egy evőkanálnyi sütőtökpürét és tejet, ízlésünk szerint cukorral és vaníliaaromával melegítsünk össze. Ha homogén állagú lesz az italunk, akkor mehet bögrébe, rá pedig a tejszínhab és fahéj.
Karamellás-mogyorókrémes
Ez is nagyon egyszerű, mindössze annyi a dolgunk, hogy egy lábasba karamellát csinálunk, majd azt felöntjük legalább másfél deci mandulatejjel, és elkeverünk bene egy teáskanálnyi mogyorókrémet. Ezután már csak a lelke hiányzik az italnak: egy bazi erős espresso. Miután az italunk szépen összeállt, mehet a kedvenc bogrédbe, és miközben kint tök hideg van, te bent olvasgatsza gőzölgő őszi kávéd társaságában.
Sós karamellás, juharszirupos latte
Nehezített pálya: a hagyományos karamellához sós vajat és egy csipet sót adunk, ezt pedig mandulatejjel öntjük fel. Egy erős espresso, némi fahéj és JUHARSZIRUP, majd kész is. Ez már egészen extrém gasztronómiai élvezet.
Ez is tetszeni fog:
A 10 perces francia melegszendvics ütős, férfias reggeli!
A sajt és sonka egyvelege tette népszerúvé világszerte a croque monsieur-t (ejtsd: krok möszijő), melyben az a jó, hogy magyaro ízeket is csempészhetsz bele, hisz teljes mértékben ízlésed szerint formálható, amellett, hogy az alapjait meghagyod.