Hirdetés ▼

Támogatás

4 tipp másnaposságra!

Az ivásban a másnap a legrosszabb dolog. Ha minden alkalommal mikor megfogadjuk, hogy “soha többé” kapnánk 1 Ft -ot, rövid idő alatt meggazdagodnánk. Ismerős a szitu, ugye? Na, itt van 4 fasza tipp a másnaposság megelőzéséhez, ha már egyszer úgysem tudsz uralkodni magadon:

Körtelé!

Az ausztrál kormány kutatóintézete foglalkozott a másnapossság témájával. Állítólag egy nagy pohár ázsiai körtelé a másnaposságot ha nem is teljesen, egyik legborzasztóbb elemét, a fejfását kiiktatja. Természetesen a ferde este előtt kell alkalmazni ezt a nagyon speckó eljárást. Nem garantálunk semmit, mert nem próbáltuk, de ha esetleg van már valami tapasztalatod, ne szalaszd el a kommentet a cikk alá!

Csak válogasd meg mit iszol!

Ez a legnehezebb! Mikor a haverok meghívnak egy kör rövidre, aztán egy másik ismerősödet a bárban vissza kell hívni sörre, végezetül jöhet egy kis rozézás a csajokkal. Gyilkos mutatvány! A másnaposságot egyébként egy kongener nevű vegyület okozza, ami főleg a sötét színű italokban található meg, így aki pálinkázik, gin -t fogyaszt vagy vodkát iszik kisebb eséllyel lesz másnapos mint whiskyt és brandy -t vedelő társaik. A legtöbb kongenert a bourbon tartalmazza, az rettenetes másnaposságot okoz. Kerüld el, ha lehet!

Spárga!

Na, nehogy lement a pub közepén spárgába, mert másnap nem csak a fejed fog kurvára fájni. Márminthogy… érted… nagyon fájni… Inkább rágcsálj spárgát. De mondjuk akkor is hülyén néznél ki ha iszogatás helyett zöldséget rágcsáld, ezért javasolt inkább otthon, ahol nem lát senki. Nagy meglepetésünkre koreai kutatók kísérleteztek a dologgal, és kiderült, hogy a spárgát fogyasztó alanyok hasonló mennyiségű alkohol elfogyasztása után sokkal könnyebben regenerálódtak, másnap pedig könnyebben is keltek fel reggel.

A Sprite sem rossz ötlet!

A kínaiakat is felettébb érdekli a másnaposság ellenszere, ezért közel 57 italt teszteltek le, hogy semlegesítsék az alkoholfogyasztás utáni nap mellékhatásait. A nyertes a Xue bi, avagy európai nyelvezettel a mindenhol megtalálható Sprite. Meglepő, mi?

A világ legpatinásabb whiskygyártó üzemének története ” SzevaszFaszi.hu

Aki egy kicsit is ért a whiskykultúrához, és nem ragadt le a Jack Daniels-Ballantines-Jim Beam triónál, az pontosan tudja milyen a Glenfiddich whisky. Ez nem való csak úgy bárkinek, mert ezt inni életstílus. Egy hétvégi partira a haverokkal jéggel bedönteni, vagy a Sziget-fesztre becsempészni és ott részegedni tőle szó szerint tiszteletlenség ezzel a nagyvonalú itallal és hagyományaival, történelmével szemben.

(Borító: Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼