Támogatás

A Dubai Tower nagyobb lesz mint a Burj Khalifa, de még így sem a legnagyobb ami épülni fog

Konkrétan 100 méterrel egész biztosan magasabb lesz, mint Dubai jelenleg legmagasabb épülete, ezzel a Dubai Tower a saját 928 méteres magasságával a második legmagasabb épület lesz. Azért csak a második, mert mindeközben épül egy újabb hatalmas felhőkarcoló, ami el fogja érni az 1 kilométeres magasságot, a 20 milliárd dolláros Királyságváros részeként. De most maradjunk a Dubai Towernél…

Ugyan az a cég építteti mint a Burj Khalifát, viszont a munkálatokat egy spanyol építész Santiago Calatrava irányítja. A 3,5 milliárd dirhamból felépülő kábelekkel rögzített torony Mohammed Alabbar szerint egy valódi ékszer lesz majd Dubai szívében.

Az iszlám építészet és a liliom inspirálta épület egyedülálló lesz, nem csak magasságából adódóan, hanem keskeny formája miatt is. Azért, hogy ez a magasságához viszonyítva keskeny épület megálljon a talpán, egy drótháló fogja a helyén tartani. Ahhoz, hogy ezek a “kötelek” megfelelő mértékben tartsák ezt a monumentális építményt hatalmas térre van szükség, ami önmagában is egy giganagy építkezés.

A látogatók kishíján az épület legtetejéig fel tudnak majd menni, és a VIP szobák, amelyek a csúcs körül forognak majd lesz olyan 360 fokos terem is, ahol zavartalanul körbenézhetünk.

(Fotók: MrGoodlife)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!