Hirdetés ▼

Támogatás

Ezeket a szabadidőórákat ajánljuk a sporthoz!

Mióta az óragyártás minden országban egyre kifinomultabb, azóta foglalkoztatja a gyártókat a legmasszívabb óra megalkotása, ami kimondottan sportolásra való. 

A víz és porálló készülékek többnyire ütésállóak is, és sportos kinézetükhöz egy minimális elegancia, illetve magasfokú kényelem is társul, hogy a férfi élvezze is a viselést.

Amikor a víz az úr, akkor jöhet a Casio!

Attól mert ráírják, hogy 30 illetve 50 méterig bírja a strapát, az egyrészt téged nem érint, mert a jó búvárkodás ez alatt kezdődik úszásnál meg tökmindegy, Viszont vízbe ugrásnál olyan energiák hatnak az órák kritikus pontjaira, ami miatt csak a biznisz része ilyesmikkel reklámozni. Egy hasonló kaliberű óránál, mint a Casio, szempont a megbízható cég, koronazár, könnyű tisztíthatóság. Az óra koronazáras, tehát nem fog magától eltekeredni, ami nagyon fontos funkció egy ilyen karóránál, mégis sok gyártó pofátlan módon elhagyja.

Japán csúcsminőség a Seiko!

Itthon a Japán óramű “csak” egy Casio fölé pozicionált “egyszerű quartz”, ami azért elég erős, és többségük, (főleg a SKX007 és változatai) simán bírják a 200 méteres búvár-lélektani határt, így tehát nem meglepő, hogy a hobbibúvárok csuklóján figyel egy ilyen és ehhez hasonló darab.

 

Nixon Base Tide, szörftúrára!

Bár a Balatonon nem sokat számít, de veszélyesebb helyeken egy komolyabb szörftúrán igenis hasznos, hogy a digitális kijelző jelzi az ár-apályt. A színes műanyag kivitelezés rugalmas ahhoz, hogy ne törjön könnyedén, a dizájn pedig igazi sportos kivitelezés. Erős márka, barátságos árért egy hosszú évekig megbízható sporttársat kapunk.

 

Suunto, a mindenmérős!

Személyes kedvenc. Nagyon durván megtestesíti mindazt, amire szüksége lehet egy sportolónak. GPS, pulzusmérő, hánytyúkszemvananyámlábán, mindenmérős kütyü. A legvagányabb kinézet, igazi spartan keménylegényeknek. Ja, igen, idén egy spartan szériával is kijöttek, ami valahogí így néz ki:

 

Bertucci, nehéz terepre!

Katonai megoldásokkal keltették életre, a legkeményebb igénybevételre is alkalmas. Fix szíjtartók, egy darabból esztergált, mélyre süllyesztett üveg, a titán verziók pedig koronazárasak. Opcionális svájci quartz automata szerkezetekkel. Nagyon vagány, nem túl kirívó darab.

 

Rolex, a név kötelez!

A Rolex palettája olyan széles, minden stílusban találunk valamit a gyártótól. A Rolex Sea-Dweller 126600 egy méltó búvárdarab, sok korábbi modell tulajdonságait ötvözve, egy 43mm-es óragyártási csúcsteljesítmény.

 

Omega, egy vitorlás bajtársa!

Egy igazi nagykaliberű dögöt láthatunk az Omega Planet Ocean America’s Cup névre keresztelve. A kerámiaházas karóra 600 m vízállósággal, Chronometer minősítésű pontossággal bír, ami rendhagyó az órák körében. A híres vitorlás versenyre, az America’s Cup -ra készült órák egy vitorláson megmutathatták, mi mindent kell kibírni egy igazi sportszerkezetnek.

(Forrás: Igényesférfi)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼