Támogatás

Így ne őrülj bele a karanténba!

Teljesen mindegy, hogy önkéntes vagy hatósági karantén alatt tartózkodsz otthon, nagyon könnyű belebolondulni. Most gyors tippeket adunk ahhoz, hogy mit csinálj, hogy ne menjen el az eszed a vészhelyzet végére.

Sorozatok, filmek, a legjobbakból!

Magyar viszonylatban a legnépszerűbbek és legtöbb magyar feliratos vagy szinkronos tartalommal bíró streaming szolgáltatók a HBO GO és a Netflix. Ezek a szolgáltatások nagyon olcsóak ahhoz képest, hogy mennyi sorozatot és filmet nézhetsz meg rajt, sőt, előbbinél 1 hét ingyenes próbaidő, utóbbinál 1 hónapos ingyenes próbaidőszak van az újonnan regisztrálóknak.

Az HBO GO a kettő közül olcsóbb, de sokkal több magyar feliratos és szinkronos sorozatot és filmet vonultat fel, illetve a Disney legjobb művei is itt nézhetőek HD -ban egyedüliként. Azonban azt tudni érdemes, hogy minden új sorozatnak késik a magyar szinkronja a koronavírus miatt, azonban a feliratok ezekhez is elkészülnek.

Itt ajánlottuk a legjobbakat:

5+1 sorozat koronavírus idejére az HBO GO kínálatából

Nincs is unalmasabb a bezártságnál. Bár temérdek átfogó cikk készült azzal kapcsolatban, miként lehet átvészelni ezt az időszakot őrület nélkül, mi most konkrét sorozatokat ajánlunk. Egytől-egyik érdekes a maga nemében, bárki megtalálhatja a magának valót. A világ egyik legköltségesebb televíziós-produkciója. Az összesen 10 epizód 125 millió dollárt emésztett fel, persze valószínűleg jócskán megérte, bár erről pontos statisztikánk nincs.

A Netflix sokkal több saját gyártású sorozatot és filmet készít, nyilvánvalóan azért, mert a büdzsé is nagyobb, komoly nemzetközi szereplő. Egyetlen hátránya, hogy nagyon sok tartalom nem látható a magyarok számára, azonban ami igen, az mind rendelkezik magyar felirattal és/vagy szinkronnal. Annyi órányi tartalmat szolgáltat ez a kettő oldal, hogy napokig karanténba helyezheted magad anélkül, hogy unatkoznál.

Hangoskönyvek

Akik nem szeretik a túl addiktív élményeket, vagy szeretnének bármilyen más unalmas tevékenység közben valami hasznosat és élvezhetőt hallgatni, azoknak tudjuk ajánlani az Amazon Magyarországról is elérhető hangoskönyv-szolgáltatását, de ilyen a VOIZ üzleti és motivációs hangoskönyvtár, Szabó Péter ajánlásával, illetve a MentorFM is, ami ugyancsak azt tűzte ki célul, hogy segítse a magyar vállalkozókat és vezetőket személyiségük és hatékonyságuk fejlesztésében, viszont a széles tematika miatt magánszemélyeknek, hétköznapi embereknek, éppen házi karanténban “sínylődő” egyszerű gyári melósoknak is tökéletes lehet, és ki tudja, a veszélyhelyzet elmúlta után egy új ember sétál ki a lakásból.

Ezek közül az Audible ajándék kupont ad, amivel egy könyvet teljes mértékben feloldhatsz magadnak, ami azt jelenti, hogy egy teljes regényt is meghallgathatsz, itt jellemzően irodalmi műveket ugyanúgy találsz, mint üzleti és motivációs könyveket. Az oldal első havi ingyenes próbaidőszakán túl a 14,95 dolláros havidíj fejében harmincnaponta kapunk egy kupont, amivel ugyanúgy feloldhatunk magunkat egy újabb könyvet.

A VOIZ ugyancsak fizetős szolgáltatás, viszont Szabó Pétert ismerve itt válogatnod sem nagyon kell, csak és kizárólag a legmagasabb szintű hanganyagokkal találkozhatsz, viszont minden könyv 3.500 Ft -ba kerül, de előfizethetsz havonta 2 könyvre 3.990 Ft/hó összegtől, vagy ha te ennél sokkal gyorsabban haladsz a könyvekkel, akkor a korlátlan szolgáltatást is igénybe veheted 4.990 Ft/hó -ért.

A MentorFM teljesen ingyenes, mobilra letölthető applikációval, ezernyi podcast -tel vár.

Videójátékok

Nincs olyan férfi, aki ne szeretne néha lehuppanni a kanapéra és kockásra ülni a seggét valami izgalmas akcióval, akárcsak egy gyerek, verekedős játékkal vagy épp egy virtuális Formula-1 -et, NBA -t vagy NFL -t tolni elvonási tünetek kezelésére. A két óriáskonzol ezernyi lehetőséget kínál, olcsón, például az Xbox Game Pass ajánlatával több mint 100 minőségi, konzolos és PC-s játékból álló könyvtár lehetőségeiben merülhetsz el, az Xbox Live Gold előfizetéssel pedig online játékokkal játszhatsz kifulladásig.

Vagy használd ki a Play Station -ben rejlő lehetőségeket, a Play Station Plus előfizetéssel az online többrésztvevős játszmák, a PlayStation Store áruházban elérhető játékokra szóló exkluzív kedvezmények, havonta két letölthető PS4 játék révén.

Csak rajtad áll mit kezdesz a hirtelen sokórányi szabadidőddel. Töltsd el hasznosan vagy éppen pihenéssel, hogy kiszabadulva a kényszerű fogságból elérd az álmaid.

Ez is témába vág:

#otthonmaradok – az olaszok nem estek kétségbe!

Az olaszok nem hagyták cserben egymást, csupán most máshogy kommunikálnak. Az #otthonmaradok, vagyis olaszul #iorestoacasa egyáltalán nem zavarja őket, vagy ha zavarja is, megpróbálják lazán venni. A művészek, fotósok, írók most igazán ki tudnak teljesedni, a többiek pedig társasoznak, sokat olvasnak, filmet néznek, egymással foglalkoznak, várják, hogy vége legyen ennek az egésznek, és újra megölelhessék a szomszédaikat.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!