Támogatás

#otthonmaradok – az olaszok nem estek kétségbe!

Az olaszok nem hagyták cserben egymást, csupán most máshogy kommunikálnak. Az #otthonmaradok, vagyis olaszul #iorestoacasa egyáltalán nem zavarja őket, vagy ha zavarja is, megpróbálják lazán venni.

A művészek, fotósok, írók most igazán ki tudnak teljesedni, a többiek pedig társasoznak, sokat olvasnak, filmet néznek, egymással foglalkoznak, várják, hogy vége legyen ennek az egésznek, és újra megölelhessék a szomszédaikat. Mert náluk ez a normális.

“Hagyom, hogy bejöjjön a napfény a lakásba. Otthon maradok, lelassulok, és próbálok derűs maradni. Minden nap tedd azt, ami jólesik. Aludj, egyél, és ne stresszelj! Ha a félelem eluralkodik rajtad, lélegezz és koncentrálj!”

Ennyire egyszerű volna?

Nyilván nem. Az egészségügyi dolgozók éjjel-nappal azon vannak, hogy a lehető legjobban kezeljék a kialakult helyzetet és az eszméletlen túlterheltséget, a lakosok pedig csak akkor mennek a boltba, ha nagyon szükséges, ott pedig pontosan, fegyelmezetten és tudatosan betartják a szabályokat, 1 méteres távolságra egymástól állnak a sorba. Ez egy olasznak különösen nehéz, hisz az a közvetlenség és barátságos mentalitás amiben a hétköznapjaikat élik, jelentősen megváltozott.

Az ország legnépszerűbb influenszerei, befolyásos emberei, közszereplői mind üzennek egymásnak a #iorestoacasa hashtaggel, és arra biztatják egymást, ne stresszeljenek.

A zenéről pedig egyszerűen nem hajlandóak lemondani!

Pianca

Che meraviglia

Security Check Required

(null)

(Forrás: Roadster)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!