Hirdetés ▼

Támogatás

Itt a tudományos indok arra, hogy “csak úgy repül az idő”

Ahogy öregszik az ember, úgy telik egyre gyorsabban az idő. Szó szerint repül. De hogy miért? Az a piszok nagy szerencsénk, hogy erre is van egy nagyon tudományos magyarázat.

Az egésznek a memóriánkhoz van köze, de ezt gondoljuk azért sejtettétek. Az első éveinkben minden első alkalommal történik velünk, egy csomó új élménnyel gazdagodunk, és ezek az új élmények nagyon részletgazdagok, pont emiatt. Aztán ahogy telnek az évek, minden sokadik alkalommal történik, nem társul mellé, nagy jelentős esemény, így az agyunk sem tárol el sok mindent róla, mert “nem fontos”.

Ezt olyan egyszerű dolgoknál is felfedezheted, mint egy új élmény egy nyaralásnál, vagy egy érdekes külföldi út, ahol még nem jártál. Az első napok még lassan telnek, tele van különleges élménnyel és az agyad is még folyamatosan fogadja be ezeket, mindennek szokatlan jelentéstartalmat tulajdonítva. Az autóbaleset egy hasonló dolog, bár többnyire az ilyesmi pillanatok alatt zajlik, mégis elég sok részletre, elég részletesen vissza tudunk emlékezni, mert a memóriánk ebben a helyzetben teljesen máshogy működik, sokkal befogadóbb.

Élj!

Egy gyereknél kicsit különlegesebb a helyzet, ugyanis 2 évesen egy év például az életének a fele, míg egy 40 évesnek az 1 év semmi az addig leélt életéhez képest. Tudod mi a legrosszabb?

Az az 5 év, amit átéltél 5 és 10 éves korod között, ugyanolyan hosszúnak tűnhet majd, mint az az idő, amit 40 és 80 éves korod között élsz át.

Az egyetlen módszer az idő lassítására a folyamatos tanulás, az utazás, a szabadidő megfelelő lekötése. Minden, ami új élményt nyújt!

Például:

Ez a pár megmutatja, hogy egy autóban is lehet nagyon kényelmes nomád életet élni ” SzevaszFaszi.hu

A VanLife egy igazi hippi életforma. Azt nem tudjuk, hogy vajon miből van pénz egy ilyen életet élni, csak gyanítjuk, de mindenképpen érdemes volna egyszer kipróbálni. Különben meg nem is ez a lényeg. Attól, mert így élnek, a laptop, okostelefon, és minden más kényelmi funkció is adott, tehát tulajdonképpen ők ilyen digitális hippik.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼