Hirdetés ▼

Támogatás

Magyarországon még soha nem mérték fel, hogy melyik típusú matracon a legjobb a szex – eddig!

A Matracpedia készített egy elég részletes felmérést arról, hogy melyik matracon a legjobb a szex. A felmérésből nem csak az derül ki, hogy melyik típus a legjobb, hanem az is, hogy melyiknek milyen hátrányai vannak, illetve, hogy számunkra meglepő módon a kanapén szexelés a felmérés legrosszabbja.

Egy év alatt összesen 1011 személyt kérdeztek meg, és a felmérés lényege az volt, hogy elárulják, mit szeretnek és mit utálnak legjobban a matracukban akció közben.

Minden résztvevő 1-től 10-ig terjedő skálán pontozta a saját matracát. Az eredmények alapján a következő rangsor alakult ki:

  1.   Latex matracok – 8,9 pont 
  2.   Memóriahabos matracok – 7,86 pont
  3.   Hab matracok – 7,71 pont
  4.   Kókusz matracok – 7,47 pont
  5.   Zsákrugós matracok – 6,82 pont
  6.   Bonell rugós matracok – 6,65 pont
  7.   Kanapé – 5,74 pont
(Fotó: Unsplash)

De miért lett utolsó a kanapé?

Többen azt válaszolták, hogy gyakran nyikorognak, mert abszolút nem erre vannak kitalálva és kialakítva, az illesztéseknél nyom, illetve a szintkülönbségek kényelmetlenné tesznek bizonyos pózokat. Viszont amennyi hátránya van, legalább annyi lehetőség is rejlik a kanapéban, például az új pózok kipróbálásához tökéletes is lehet.

… és miért lett első a latex matrac?

A legtöbben azért fogalmaztak meg pozitív véleményt a latex matracok mellett, mert jó tartása mellett nincs hangja és egyenletes felületet biztosít. Azonban azt azért érdemes hozzátenni, hogy nem túl elterjedt itthon, ami a Matracpedia szerint a latex matraccal rendelkező kérdőív kitöltök számában is megmutatkozott, viszont akinek ilyen van az dicsérte.

Annak ellenére, hogy szinte minden típusnál problémát jelent a tisztítása és a matracok közti rés, előbbi problémára nem fordítanak kellő energiát és pénzt az emberek, mert a matracvédőt a válaszadók fele sem használja.

Persze nem csak a felmérésben résztvevők adtak választ, hanem a Matracpedia is készített egy objektív elemzést és felállította, hogy szerintük melyik matracok lehetnek a legalkalmasabbak az együttlétre. Az összehasonlítás során 1-től 5 pontig osztályozták a különböző tulajdonságokat.

Mennyire könnyű a pozíció váltás?

Minél keményebb valami, annál könnyebb rajta mozogni. Magyarországon a bonell rugós és a kókuszmatracok viszik a prímet keménységben, így ők kapták a legtöbb pontot. 

Mennyire erősen rugózik vissza?

Jól jön időnként, ha a mozgásunk mellé kapunk egy kis visszarugózást. Ilyenkor kevesebb energiával többet érhetünk el.

Kényelem – melyik nem nyom?

Nem kellemes, ha egy anyag annyira merev, hogy szinte fáj, amikor rátérdelünk. Vagy akkor, ha nem csak a saját testsúlyunkkal nyomjuk, de párunk is ránk nehezedik.

A zaj kérdése. Melyik a legcsendesebb?

Senkinek nem kell bemutatni a helyzetet, amikor csendesen kellene elintézni a dolgokat. A gyerek éppen elaludt, vendégek, rokonok, vékony falak…

Meddig süllyedünk a matracban?

A süllyedés nem azt határozza meg, hogy mennyire egyszerű pozíciót váltani, hanem sokkal inkább azt, hogy mennyire férünk közel a párunkhoz.

Ha még részletesebben érdekel a téma, akkor csekkold le a Matracpedia cikkét ezzel kapcsolatban, ahol még több grafikont és infografikát is találsz!

(Borító: Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!