Támogatás

A TOP 3 legeredetibb sci-fi, amit muszáj lesz megnézned

Főleg az ezredfordulót követően kezdtek el egyre népszerűbbekké válni a sci-fi filmek, ami azt is jelentette, hogy muszáj volt valami igazán újat és eredetit mutatni. Az elmúlt években bukásból, és millió dollárokat profitáló remekművekből is kijutott bőven, mi pedig próbáltunk három olyat kiválasztani, amire azt mondhatod, ez valóban sci-fi volt a javából.

A forrás (2006)

Hugh Jackman egyik legnagyobb szerepe, tele misztikummal, izgalommal és rejtéllyel. Kicsit drámai, magával ragadó alkotás, amit egy ideig tutira megemleget mindenki, aki megnézni. Így kell megutaztatni a nézőt ezer éven át, hogy ne unja meg.

Sztori: A fiatal nő agyát halálos kór támadta meg. Orvos férje minden idejét a kutatólaboratóriumban tölti, hogy megtalálja a lehetséges ellenszert. A nő azonban belenyugvással várja a jövőt, megírja élete művét. Arra kéri a férjét, hogy ő fejezze be a művet. Tom szeretné boldog véggel lezárni a történetet, ám az asszony kész tények elé állította. A kilátástalan helyzetben letargiába esik, hiszen a kedvese jelentette élete értelmét, testesítette meg számára a szerelemet. A férfi hosszú és nyomorúságos utat kénytelen bejárni, mire rájön, hogyan is érheti el célját. A történet ezer évet ível át, három különböző korban játszódik. (port.hu)

Beyond the Black Rainbow (2010)

A sci-fi jellegű kőkemény pszicho-thriller előzetesétől is kiráz a hideg. Valódi fanatikusoknak valódi film, nem a kommunikáción, sokkal inkább egy ember mérhetetlen vívódásán van a hangsúly. Ahhoz képest, hogy mindössze 9 éve készült, olyan a hangulata, mintha a ’90 -es évek elején készült volna. Egyedi hangulata nyomasztó, akik viszont szeretik az ilyen egész estés szórakozást, azok imádni fogják. Tipikusan olyan film, ami megosztja az embereket.

Sztori: 1983-ban járunk. Barry Nyle egy neuropszichológiai kutatócég, az Arboria Intézet igazgatója. A vállalat az ő mentora, Dr. Mercutio Arboria nevét viseli, akivel a módosult tudatállapotokat kutatták még a hatvanas években. Az intézményben egy paranormális képességekkel rendelkező kamaszlányt, Elenát tartják ellenőrzés alatt. A sötét szándékú Barrynek minden oka megvan rá, hogy Elenát ne hagyja kiszökni. (geekz.444.hu)

Ex Machina (2015)

Megszámlálni sem tudjuk hány mesterséges intelligenciával foglalkozó filmet gyártottak főleg az elmúlt pár évben. De ez az egy helyszínes, nagyon eredeti, igazi érdekesség azt sugallja, hogy a műfajban még nagyon sok van. Sokat foglalkoztat mindenkit a kérdés, hogy ha majd odaérünk, honnan fogjuk tudni, hogy robottal vagy emberrel beszélünk? Mitől lesz az ember az ember? Mi van akkor, ha majd a mesterséges intelligencia egy tökéletes külsővel el tudja majd hitetni, hogy vannak érzései? Nem-e fogunk empátiát érezni gépekkel szemben? Furcsa dolgok ezek… De izgalmas!

Sztori: A történet szerint egy nagy kereső óriásnál, a Blue Book-nál programfejlesztőként dolgozó Caleb egy munkahelyi verseny megnyerése után lehetőséget kap, hogy a cég vezetőjének villájában töltsön el egy hetet. A főnöknek, Nathannak viszont célirányos tervei vannak a férfival, az elmúlt években a saját maga által fejlesztett intelligens robot, AVA működését akarja tesztelni Caleb segítségével. (roboraptor.blog.hu)

További sci-fi ajánló:

Az elmúlt pár év 5 legjobb sci-fi -jét nem érdemes kihagynod!

A 2000 -es évek óta a sci-fi, mint műfaj, a mozivásznon a csúcson van. A legmodernebb technológiáknak köszönhetően gyakorlatilag nincs elképzelhetetlen filmes ötlet, nincs megvalósíthatatlan koncepció. Az Avatar jelentette a lényegi áttörést, és bár már nem kell annyira sokat várni az elkészültére, addig is elevenítsük fel a legszebb látványvilággal készült sci-fi mozikat.

(Borító: Unsplash/Andras Kovacs)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!