Támogatás

Ezek voltak a tavalyi év LEGJOBB filmjei szerintünk

Minden ilyen lista szubjektív, ha nem értesz vele egyet azt is teljesen megértjük. Viszont vitathatatlan, hogy ebbe a három filmbe rengeteg munkát, energiát és pénzt öltek, és ha nem is a legjobbak, ott vannak a legjobbak közt. Persze várjuk a véleményed kommentben, de előre szólunk, hogy az “egyszerűen szar”, nem számít annak.

Álom doktor

A film, mely még Stephen King szerint is dermesztően jó lett. Persze lehet, hogy elfogult az öreg horrorkirály, mert mégiscsak ő írta az eredeti sztorit, ami ezúttal folytatást is kapott. Ez konkrétan a Ragyogás második felvonása, egy kegyetlenül hosszú, ám annál jobb történet formájában. A sok mindent megélt Danny Torrance az alkoholizmusba menekül a gyerekkori traumák hatására, majd egy hospice házban vállal munkát, ahol Álom doktornak nevezik a halálra váró öregek. Van egy különleges képessége de találkozik egy lánnyal, akinek még nála is erősebb “a ragyogása”, éppen ezért vadásznak rá.

AZ – 2. fejezet

Tudjuk, hogy szemét dolog egy TOP 3 -as listába rögtön két Stephen King által fémjelzett alkotást is begyűrni, de ha egyszer imádtuk ezt is… Úgy meg pláne szenzációs, hogy ez konkrétan egy remake. A hátborzongató zenei aláfestés, a bohóc rémisztő megjelenése, a tök para abnormális jelenetek és az egész történet így, hogy látványban igazították a trendekhez, teljesen magával ragadtak minket a moziban. Konkrétan tátott szájjal néztük, mégis mellé pakoltuk a popcorn -t izgatottságunkban. Ezt a hatást nem sokat tudják elérni, és ehhez nem csak a tökéletes alapsztorira volt szükség, mert ugyan egy rossz filmmel el lehet rontani, hanem a rendező, Andy Muschietti profizmusa. A fickónak egyébként igencsak fiatal a filmográfiája, reméljük pályafutása során sok hasonlót láthatunk majd tőle.

Anna

Rengeteg filmet láttunk már, ahol nőket dobtak főszerepbe a sikert remélve. Nos, itt nem csak remélték, hanem meg is kapták azt. Nagyon pörgős, izgalmas és fordulatos akciófilmben jelenik meg egy szőke bombázó, aki minden gengsztert kivégez, ha eleget fizetnek neki. A kormányzati bérgyilkos azonban szorítóba kerül, és egyszerre két pályán kéne játszania. Ám ő ennél sokkal okosabb. De mi lehet a motiváció? A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője a garancia arra, hogy nem fogsz unatkozni.

Még egy Stephen King film, amire most várunk:

Egy újabb Stephen King remekműből lehet filmadaptáció

Már megszoktuk, hogy a horror-fantasy mester egyszerűen NEM TUD hibázni, a filmes adaptációi pedig rendre nagyon hatásosak. Most egy kevésbé ismert regényéből készülhet filmadaptáció. Nagyon várjuk, pedig mi még nem is olvastuk ezelőtt. Stephen King: Tom Gordon, segíts! Ez így mond valamit? Nem szégyen, ha nem, mert mi sem ismertük ezidáig.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!