Hirdetés ▼

Támogatás

Van egy nagyon ritka steak Japánban, amiről valószínűleg eddig sosem hallottál!

Feltehetőleg akármekkora gasztrozseni vagy, még nem hallottál a Sanoki olive wagyuról, és ez nem véletlen.

A marketing első számú szabálya, hogy legyen EGY prémium terméked a sok közül, amiért elkéred az árát és szigorúan limitálod az elérhetőségét. Ez itt épp olyan. Japán legkisebb prefekturájában, Kagawa szigetén él egy kb. 2000 egyedet számláló nagyon ritka marhacsorda. Annyira ritka, hogy csak itt található a világon! Éppen ezért nagyon ritkán kerül a vendégek tányérjára, de ha esetleg van olyan szerencsés aki találkozik ezzel a minden bizonnyal prémium steakkel, kőkeményen ki kell perkálni az árát.

A wagyu marhák a testfelépítésük, és igavonás közben egyenletesen eloszlott szírtartalékuknak köszönhetően olyan a húsa mint valami márvány, csak steakből. Egyébként nem csak ennek köszönhető az, hogy annyira finomak, hanem mert karamellizált olívamasszával táplálják őket, ami a helyi olívaolaj gyártás mellékterméke. Ezért olyan egyedi az az íz, amit a húsuk fogyasztása közben érezhetnek a kedves vendégek.

Ráadásul az olíva olajsavjának köszönhetően nagyon egészséges is. Meglepő módon csak nemrég jutott el a Japán kultúra oda, hogy megpróbálkozzon komolyabban az ilyesfajta húsfogyasztással, és ezt is az európaiaknak köszönhetik.

A marhahús elit szakembere, a CrowdCow alapítója nemrég Japánba utazott, hogy megállapodjon a helyiekkel arról, hogy egyetlen amerikaiként az államokba importálhassa a rendkívül ritka marhahúst, hogy aztán lenyűgözze az amcsikat a világ legjobbjával. A megállapodás természetesen életbe lépett, és úgy tűnik már nem feltétlen kell Japánba utazni az amerikaiaknak.

Persze az USA -ban sem lehet csak úgy korlátlanul fogyasztani, előzetes feliratkozás és jó sok pénz kell hozzá, és csak amerikai állampolgárok számára elérhető ez a fajta szolgáltatás. Alaszka és Hawaii ebbe nem tartozik bele.

Különleges steakhez különleges whisky való:

A világ legpatinásabb whiskygyártó üzemének története ” SzevaszFaszi.hu

Aki egy kicsit is ért a whiskykultúrához, és nem ragadt le a Jack Daniels-Ballantines-Jim Beam triónál, az pontosan tudja milyen a Glenfiddich whisky. Ez nem való csak úgy bárkinek, mert ezt inni életstílus. Egy hétvégi partira a haverokkal jéggel bedönteni, vagy a Sziget-fesztre becsempészni és ott részegedni tőle szó szerint tiszteletlenség ezzel a nagyvonalú itallal és hagyományaival, történelmével szemben.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼