Támogatás

TOP 5 film, amiből nagyon hiányzik a napfény

Vannak azok a horrorfilmek, amikbe ha csak egy kicsi napfény is kerülne, már elvesztené azt a mágikus, ijesztő, hátborzongató hatását. Most mutatunk 5 olyan filmet, amiből nagyon hiányzik a fény, és ha ezeket nézed, a végén majd átértékeled, mennyit is számít.

Vaksötét (2016)

Az árulkodó cím azért sejteti, hogy mi a lényeg. A történet szerint egy vak iraki háborús veteránt szeretne kifosztani néhány fiatal, azonban amikor arról van szó, hogy meg kell védjük magunkat és az értékeinket, egy képzett katonának, főleg egy veteránnak a vaksága nem hátrányt, hanem előnyt jelent. A film java részét , főként a benti jeleneteket egyébként éppen Magyarországon vették fel, míg a kint részeket Detroitban forgatták le.

[REC] (2007)

Ha szereted az áldokumentum filmeket, akkor ezt imádni fogod. Teljesen szokatlan módon a jeleneteket időrendi sorrendben vették fel, és az ismeretlen színészek csak az aznapi szövegkönyvet kapták meg, így három hét alatt úgy leforgatták a jeleneteket, hogy senki nem tudta mi lesz a karaktere sorsa. Minden egyes jelenet valódi helyszínen játszódik, nem volt stúdiózás, sőt, annyira spontán volt minden, hogy (SPOILER) az egyik tűzoltó lezuhanásáról senkit nem tájékoztattak, így az ijedtség és a riadalom a színészek természetese reakciója volt, és állítólag nem ez volt a rendező egyetlen húzása. (SPOILER VÉGE!) A film főszereplője egy merész riporter és annak operatőre, akik a tűzoltók egész estét műszakját követik nyomon. Aztán ezen az éjszakán valami olyan történik, ami megmagyarázhatatlan fordulatot vesz. Az eluralkodó káosz és zűrzavar teljesen magával ragadja a nézőt, senki nem érti mi a fene történik.

Élve eltemetve (2010)

Kultikus egyhelyszínes filmnek számít, mi kifejezetten bírjuk ezt a kategóriát. Az iraki katona, Paul Conroy, aki az amerikai hadsereg beszállítója egy sötét és szűk helyen ébred. Gyorsan rájön, hogy bizony óriási bajban van, a levegője fogytán, és hiába van a kezében a mobil, csak magára számíthat. A 17 napos forgatásra egy 15 oldalas levélben vette rá a rendező, Rodrigo Cortés, hogy Ryan Reynoldsnak miért kell elvállalnia ezt a főszerepet. Úgy tűnik sikerült meggyőzni…

Daylight – Alagút a halálba (1996)

Egy hatalmas robbanás rázza meg New Yorkot, és a Manhattant New Jersey -vel összekötő híd a Hudson-folyó alatt egyszerűen mindkét végén beszakad és nagyon sokan ragadnak bent, viszont csak kevesen élik túl. Stallone (Kit Latura) feladata az, hogy kiszabadítson mindenkit épségben. Izgalmas akció, amit mondhatni kötelező legalább egyszer az életben megnézni, ha még nem tetted volna. Minden kereskedelmi csatorna évente minimum 3-4 alkalommal két reklám közé beszúrja 20 perces blokkokban. Stallone egyik legnagyobb alakítása, amire a legenda valóban nagyon büszke lehet.

Hívatlanok (2008)

Egy fiatal pár estéje elég szarul alakul, mikor maszkos idegenek rontanak rájuk. Nem túl bizalomgerjesztő a helyzet és persze nem barátkozni jöttek. A pokol még csak most kezdődik. A film legtöbb jelenete nagyon feszültségkeltő, rémisztő, amihez nem csak a sztori és a színészek játéka, hanem az atmoszféra és a képi világ is hozzátesz sokat.


Jövőre sem lesz hiány horrorból:

Ezt a 3 érdekes horrort várjuk jövőre

Ahogy robogunk az év vége felé, lassan elfogynak a premierek, bár azért év végére 1-2 érdekesebb film be szokott csúszni. Horrorból viszont nem nagyon várunk már semmit, na de jövőre! Az utánozhatatlan Antonio Banderas és a Trónok Harcából felfutott Maisie Williams főszereplésében jövő év tavaszán érkezik egy nagyon hangulatosnak ígérkező, igazán parás horrorfilm.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!