Hirdetés ▼

Támogatás

Az élet harminc felett kezdődik.

Ekkor a férfi nem sármos akar lenni, csak simán fiatalos maradni és/vagy megőrizni. 

A karrier ápolása mellett a család is ekkorra körvonalazódik, egy pengeélen egyensúlyozó stresszes férfin pedig meglehetősen sok minden meglátszik. Ráadásul az ápolt megjelenés státusszimbólummá is vált.

De akkor hogy lehet?

Legfontosabb az egészséges életmódra való törekvés, így mindenféle csodaszerekre nem lesz szükség. Persze vannak férfiak akik inkább különböző esztétikai műtéteket vállalnak be, manikűröshöz járnak, de nem biztos, hogy ez a legelfogadhatóbb, legalábbis a férfiasság megtartása érdekében semmiképp. 

Attól függetlenül, hogy a mai orvosi beavatkozások (például arcplasztika) nem számítanak igazán nagy műtétnek és nem szélsőséges az eredmény, nem biztos, hogy helyén való ha az egészséges táplálkozás, alkalmankénti kikapcsolódás és relaxáció, illetve rendszeres testmozgás helyett ezeket a megoldásokat keressük. 

Használj kütyüt!

Manapság rengeteg megoldás létezik viszont arra, hogy saját magad monitorozd az eredményeidet, illetve az életfunkcióidat. A Fitbit Charge 3 okoskarkötő méri a mozgásod teljesítményét, az elégedett kalóriától át az időtartamig, mindent ami szükséges. Erről egy korábbi cikkünkben számoltunk be, illetve segítségül hívtuk Magyarósi Csaba izgalmas videóját egyenesen a spanyol tengerpartról:

Ez itt a Fitbit Charge 3, az okoskarkötő, ami nem csak a testmozgásodra, de az alvásodra is figyel ” SzevaszFaszi.hu

Magyarósi Csaba minden új kütyüt kipróbál ami egy kicsit is hasznos, legyen az Apple termék, vagy valami más. Most a Fitbit Charge 3 okoskarkötőt tesztelte, és egy videóban össze is foglalta a lényegét. Természetesen mozgás közben, a spanyol tengerparton.

Kardiózz többet!

A legegyszerűbb mozgásforma, önmagában, vagy más mozgás mellé, esetleg edzést megelőzően vagy edzés után. Ez a fogyás mellett az állóképességet is nagyban javítja, ami bizonyos helyzetekben nem igen jól jöhet. 
FONTOS: 30 felett már nem vagy olyan mozgékony és rugalmas mint 20 évesen,ezért a fokozatosság elvét maximálisan, fegyelmezetten, odafigyeléssel tartsuk be!

A kardió a legegyszerűbb edzésforma, de nagyon sok tévhit van ezzel kapcsolatban. ” SzevaszFaszi.hu

Végezheted önmagában, vagy más mozgás mellé, esetleg edzést megelőzően vagy edzés után. De annyi tévhit kering a témával kapcsolatban, hogy jobbnak láttuk egy kicsit boncolgatni a dolgot. Feltéve ha össze akarod kötni egy kemény súlyzós edzéssel persze. Nem muszáj, de ha így tennél akkor csak a súlyzós edzés után tedd.

Attól mert edzel, ne vonj magadtól meg semmit!

Edzés előtt szárított gyümölcsök, banán, zabkása, egy marék teljes kiőrlésű gabonapehely, puffasztott rizsszelet, vagy bármilyen gyümölcs smoothie, utána pedig fehérjében (proteinben) gazdag falatokat kell választanod. 

Fokozza a dopamin termelődést, növeli az önbizalmad!

A dopamin az a hormon ami a boldogságodat okozza. Minél több a dopamin a szervezetedben annál jobban érzed magad a bőrödben. A dopaminfüggőség az egyetlen jó dolog az életben. De magadnak is bizonyítasz, mikor nagyobb súlyt emelgetsz mint egy évvel korábban, vagy leadtál pár hét alatt 10-15 kilót és nem szuszogva mászol fel a harmadikra, hanem fitten.

Bár csak 10 érvünk van a rendszeres sport mellett, nagyon megfontolandó ” SzevaszFaszi.hu

A rendszeres testmozgás témáját már boncolgattuk itt nem egyszer, tudjuk mennyire jót tesz az egészségnek, javítja a szexuális életünket és szinte 180 fokos fordulatot vesz az életed ha elkezdesz többet mozogni, gyakorlatilag jelentős életmódbeli változások következnek be. Fokozza a dopamintermelődést! A dopamin az a hormon ami a boldogságodat okozza.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼