Hirdetés ▼

Támogatás

Mutatunk 3 férfias órát, amit érdemes hordani!

A férfiak igazán kötődnek a tárgyaikhoz, ehhez az 5 órához pedig csak azt lehet. Főleg mert stílusosak, és mert elképesztően menők.

Omega Moonwatch

Omega Speedmasterként látta meg a napvilágot, és elkísérte Niel Armstrongot, Buzz Aldrint és a NASA-t a Holdra. Jó, tény, valójában a pre-Moonwatch modell volt az, ami megkapta a minősítést a NASA -tól, hogy a Holdra vihessék, de nem hisszük, hogy változtat a lényegén. Ez egy történelmi darab és ezt csak a modell elődeinek köszönhető.

1969. július 20-án Buzz Aldrin kené volt a Holdraszálláskor, és bár ezt később ellopták és sosem került elő, azért az emberek nem felejtették el, miféle szenzációs karóra ez. Ha nem volna ennyire stílusos, már akkor is a karórák legjobbika lenne, és erről csupán a márka tehet.

Breitling Navitimer

Legalább olyan jelentős történelmi eseményeknek a fényében született meg, mint a Moonwatch. 1884-ben León Breitling alapította meg, majd tette 1892-ben La Chaux-de-Fonds-i székhelyű vállalkozássá a repülőkkel foglalkozó cégét, majd halála után fia egyre közelebb került ahhoz, hogy repülhessen az ember. Aztán 1915 -ben megjelentek a csuklón hordható szerkezettel, ami bár nem egy repülő, átütő jelentőséggel bírt.

Ezután az Angol Királyi Légierő, majd az Egyesült Államok hivatalos beszállítója lett a Breitling. Az öreg León biztosan örült volna. A nagyom komoly szerkezet igazi újdonságnak számított, nem csak a pilóták körében, akik meglehetősen pontosan tudtak bizonyos adatokat kiszámítani a levegőben, karjukon a strapabíró mini-számítógéppel. A forgatható lünettán és a számlapon található logaritmikus skálánál jobb nem is jöhetett volna az óragyártásban.

Evolvens

A magyar óragyártás csúcsa, a Mezei István által alapított Evolvens egy igazi csúcsragadozó az órabizniszben. Mint ahogy a Player.hu -nak nyilatkozott, olyan drága volt egy igazán jó óra, hogy gyártott magának egyet. (Érdekesség, hogy a nevét is onnan kapta, hogy ez egy mechanikai szakkifejezés, a fogaskerék fogainak folyamatos kapcsolatot biztosító ívére)

Mivel minden rendben van a technológiával és a sorozatgyártáshoz szükséges eszközökkel, nemrég már el is indult gőzerővel, így nagyon szerencsések lehetünk, hogy előttünk ír történelmet a magyar fejlesztésű óra. Ez nekünk legalább annyira fontos, mint a világnak a fenti két óriásmárka.

(Forrás: Roadster | Borító: Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼