Hirdetés ▼

Támogatás

A mi bolygónk egyszerűen ELKÉPESZTŐ!

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a legcsodálatosabb bolygón élünk, mint a Nemzetközi Űrállomás hihetetlen felvételei.

A lenti videó az Úrállomáson tartózkodó űrhajósok, illetve maga az állomás által felvett anyagokat egyaránt tartalmazza. A zene fenséges dinamikáját követve néhol az eredeti sebességet, de többségében gyorsított, úgynevezett time-lapse felvételeket láthatunk. Bruce, aki a videót feltöltötte a Vimeo megosztóra, nem titkolja, hogy a legszebb hatás érdekében némi színekkel kapcsolatos utómunkát igényeltek az összevágott felvételek.

The World Below: Time-Lapse | Earth 2

I never thought that I’d be making another one of these, but with all of the new footage from the International Space Station (ISS) that has been made public, I decided to give it another go. All of 4K video and Time-lapse sequences were taken by the astronauts onboard the ISS (NASA/ESA).

Tudtad-e?
A Nemzetközi Űrállomás (ISS) egy alacsony Föld körüli pályán keringő űrállomás. Az egyik legdrágább és legnagyobb űreszköz az űrkutatás történelmében. Az űrállomás körülbelül 405 km magasságban, alacsony Föld körüli pályán kering. A légköri fékezőhatás és a pályamódosítások miatt a pályamagasság néhány kilométert változhat. Az űrállomás átlagosan 100 métert veszít naponta pályamagasságából. A Földet 92 percenként kerüli meg. Az űrállomás folyamatos bővítés alatt áll, de végeznek tudományos kísérleteket is rajta.

A világűr innen a Földről pedig pont olyan lenyűgöző:

Egy somogyi srác készítette el az elmúlt évek legjobb asztrofelvételét

Schmall Rafael már elég régóta, profi felszereléssel és több nagyon híres fotóval alapozta meg magának a hírnevet az asztrofotósok körében. Nem csak nagyon látványosak a felvételei, de nagyon felkészült is, tudja mit, hol és mikor fog megpillantani. Ezúttal egy repceföld széléről készített lenyűgöző felvételeket a Tejútról, majd arról, hogyan tűnik el a szemünk elől a napfelkelte közeledtével.

(Borító: Unsplash // NASA)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!