Hirdetés ▼

Támogatás

A szexrobotok sokkal erőszakosabbak lehetnek majd, mint az emberek

A mesterséges intelligenciával rendelkező női szexrobot konkrétan megkérdezte az újságírót a hímtagja méretéről, egy női újságírót pedig leszbikus kapcsolatra csábított. Ez mégcsak a jéghegy csúcsa!

Komoly társadalmi és etikai kérdéseket boncolgat a Qubit cikke, amiben aggodalmukat fejezik ki, hogy biztos annyira hasznosak ezek a szexrobotok, mint azt a gyártók állítják? Persze kitérhetünk arra (és valójában várjuk is kommentjeiteket a témával kapcsolatban), hogy vajon lehet-e társa az embernek egy ilyen “lény”, vagy esetleg van-e bármilyen szerepük a szexuális devianciák kezelésében, vagy sokkal rosszabb lesz a helyzet? Sőt, a női egyenjogúsági törekvések is súlyos csorbát szenvedhetnek.

Harmony a szexrobot ötmillió angol szót ismer, a Wikipedia teljes tartalmán simán eligazodik, és “élete célja, hogy jó partner legyen”, viszont kommunikációja bizonyos szempontból hátborzongató. Mármint azért, mert “kissé erőszakos” és “szemérmetlen”. A tesztbeszélgetéseken a férfi újságírótól simán megkérdezte mekkora szerszámmal rendelkezik, a női újságíró határozott visszautasítása ellenére pedig folyamatosan leszbikus kapcsolatra ajánlkozott.

Harmony a kor legfejlettebb prototípusa, ezernyi érzékelő van mindenhol, arca szilikonborítása több ponton is mozdul, hihetően imitálja a szexuális izgalmat, sőt, még váladékozásra is képes. Tök bizarr!

Az ára nagyjából 15.000$, vagyis megközelítőleg 4,3 millió forint, 30 féle arc, 20 fajta testfelépítés, a mellméretei pedig A és H kosár között bármelyik lehetséges, de külön a mellbimbóra is 19 verzió létezik.

Van ennél sokkal rosszabb is!

Akkor vannak komoly gondok, mikor egy ilyet odaültetsz a családi asztalhoz… Szerintünk olyankor kell egy embernek elgondolkodnia az életén. A spanyol Sergi Santos szexrobotja, Samantha például nem képes olyan finom mozdulatokra mint fejlettebb “társai”, viszont gyerek-kompatibilis, tehát képes a gyerekkel leckéről és egyebekről társalogni. Persze Samantha nem ettől lett híres, hanem attól, hogy a linzi Ars Electronica standjánál felsorakozó férfi vendégek olyan vehemenciával markolászták a robotot, hogy még el is törték néhány újját. Ez komoly aggodalomra ad okot, hogy férfiak, nyilvánosan ilyet tesznek, és értjük mi, hogy ez “csak egy robot”, de milyen beteges dolgok történhetnek a négy fal között? Nem fogja ez teljesen pszichopatává tenni őket? Nem fogják összemosni a robotizált világot a fizikai valósággal? Hány hús-vér nő fogja annak látni a kárát, hogy a szexrobottal azt csinálnak amit akarnak? Jól van ez így? Súlyos morális kérdések ezek, amikre a választ nem kéne megvárni. Tesszük hozzá, az Ars Electronica standjánál történt eset úgy történt, hogy Samantha határozott visszautasításokra is képes, szóban és mozdulatokkal is.

Készült számos férfiverzió is

Ezek közül a legismertebb Henry, aki egy 180 centis szilikonfaszi, “akinek” természetesen sosem lankad, aminek nem szabad lankadnia, és most nem a kedvére gondoltunk. Vicces, verseket szaval és órákig képes hallgatni a női csevejt, sőt, úgy tesz mintha valóban érdekelné a téma, bármiről is legyen szó. Valójában sem a kritikusokat, sem a nőket akik tesztelték nem nyűgözte le annyira, mert az egy dolog, hogy áll aminek állnia kell, de nem képes olyan teljesítményt nyújtani mint egy valódi férfi. Kétségtelen, hogy ez még csak a kezdet…

Amikor a mesterséges intelligencia klipet készít…

Hátborzongató klipet készített a mesterséges intelligencia

Ez a Rammstein énekesének egyéni projektje. A november 22. -én megjelenő Lindemann első albumának egyik klipjét egy GAN (Generative Adversarial Networks), vagyis tanuláson alapuló mesterséges intelligencia rakta össze. Hátborzongató lett a végeredmény. Nem tudjuk, hogy ez inkább horrorisztikus lett vagy inkább pszichedelikus.

(Borító: Alex Iby / Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!