Hirdetés ▼

Támogatás

EZÉRT tekerj a munkába az autózás helyett!

Dugó, kényelmetlen és kiszámíthatatlan tömegközlekedés, környezetvédelem, egészség. Ez rögtön csak 4 érv ami kapásból az eszünkbe jutott, és sorolhatnánk még nagyon-nagyon sokáig…

Távol a kütyüktől!

A tömegközlekés egyik ismérve, hogy a mobilunkat nyomkodjuk, és amiért már ezredszer tettük meg ugyanazt az utat, unalmukban Messengeren cseszegetjük más ráérő ismerőseinket, hülye kvízjátékokkal zaklatjuk őket, vagy lövünk egy szelfit az Instára a mellettünk lévő ülésen nyáladzva szundikáló utastársunkkal pózolva. Na jó, az utóbbi kicsit túlzás. Viszont kétségtelen, hogy az unalmas, egyhangú, fárasztó kütyüzés helyett hazatekerni meló után sokkal jobb, sőt, munkába menet bár lehet nehezen szánod rá magad, ezerszer több energiával látsz neki a műszaknak.

Az idő!

Egyrészt nem kell semmiféle tömegközlekedéshez igazodnod. Csak azt kell megtanulnod mennyi idő beérni a munkába, és máris saját magad lövöd be az indulás időpontját, ha pedig autóról váltasz bringára a munkába járáshoz, akkor a dugóhelyzettől szabadulsz meg egycsapásra. Hazafelé menet is sokkal gyorsabb leszel, mert ugyancsak nem kell sem buszra, sem vonatra várakozva. Míg a többiek fáradtan az állomáson várnak az indulásra, te már tekersz hazafelé, gúnyosan mosolyogva, mennyivel előbb hazaérsz. Utána pedig édesebb a pihenés is.

Fotó: Unsplash

Légy felfedező!

Amikor munkába igyekszel bizonyára arra hajtasz, hogy biztonságosan és rövid idő alatt beérj időbe a munkahelyedre, de hazafelé menet olyan csendes utcákba tudsz eljutni a bicikli révén, ahol épp egy hangulatos kávézót találsz vagy egy szép parkot amit addig nem is láttál. Autóból és tömegközlekedési eszközről bizony sok kis részlet kimarad a városból ahol élsz, pedig biztosan az is nagyszerű hely.

Életmód!

A bringázás nap mint nap nem egyszerűen csak egy közlekedési mód, hanem konkrétan egy életmód. A biciklisek életmódja azért nagyszerű, mert anélkül tolod be a zsúfolt napjaidba a mozgást és a kondit, hogy tudatában lennél, ugyanis a biciklizés remek testmozgás, az egészséges hatásairól nem is beszélve. Persze sokan mondják, hogy a városban tekerni ugyanannyira egészségtelen, azért nem pont ez az igazság:

A legtöbb nagyvárosban a biciklis infrastruktúra itt hazánkban is egyre jobb, és szerencsére észrevehetően sokat foglalkoznak ezzel a városi önkormányzatok. Nem azt mondjuk, hogy holnaptól egyáltalán ne ülj autóba és csak és kizárólag bicajozz, de érdemes kipróbálni milyen az, mikor reggel tekeréssel indítod a napod. Szerintünk érezhető lesz a különbség, aztán mondhatod ránk, hogy hülyék vagyunk, mi nem hiszünk neked.

Kapcsolódó:

Életmódváltás 5 lépésben – így csináld! ” SzevaszFaszi.hu

Ideje elkezdened dolgozni a beachbody -n, amivel majd nem szégyellsz a Balaton parton végigvonulni a nyálcsorgató, kiéhezett, napozgató hölgyek között. Ezen felül egy új embert köszönthetsz a személyedben, aki az egészséges életmódjának köszönhetően 180 fokos fordulattal veszi be a világot. Róma sem egy nap alatt épült! ..

(Borító: Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼