Támogatás

Nem is földi talán a Mercedes GT3 -as versenyautója

Mint a hétköznapi, utcára szánt autóknál a versenyautóknál éppúgy megvannak a különböző modellváltások akár év közben is, csak éppen teljesen más szempontok alapján.

A korábbi modellekhez képest a Mercedes GT szériánál olyan kozmetikázások történtek, mint a lökhárítók és légterelők formai finomhangolásai, illetve ami komolyabb változást hoz, az a hátsó szárnyak fejlesztése, ami leegyszerűsíti az autó állíthatóságát.

A boxutcai munkát könnyíti meg a DropStart rendszer, ami azt jelenti, hogy az emelőről lehuppanva a motor egyből pörög, és már indulhat is tovább a pilóta, valamint sokkal nagyobb az összhang a felfüggesztés, a fék illetve az abroncsok között. A motortérbe bekerült egy plusz merevítés, hogy a dübörgő 6,3 literes V8-asban legalább a kisebb ütközések ne tehessenek többé kárt. A vizuális élmény az valami fantasztikus, a fényezéssel és az ergonómiai megoldásokkal.

Ilyen volt 2017 -ben a Mercedes AMG GT R:

Ez egy szörnyeteg – 585 lóerős Mercedes AMG GT R bemutató ” SzevaszFaszi.hu

Minden téren többet nyújt bármelyik elődjénél. Ja, és méregdrága! Az új Mercedes paramétereit elnézve kétségtelen, hogy meghatározó szerepe lesz a jövő autótechnológiáiban. – nyilatkozta a cég. A járgány egyébként pehelykönnyűnek számít: szénszálas kompozitból készült a tető, az első kerékdobok és a kardáncső. A kovácsolt alufelnik, a titán hangtompító is hozzátesz a tömegcsökkentéshez.

(Fotók: Autostart)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!