Hirdetés ▼

Támogatás

Hogy egyre több olyan férfi él a világon, akiknek a sperma minőségével vagy mennyiségével gondja van, nem kérdés

Na de mit lehet tenni? Ratkó Tünde válaszol. 

A fejlődés a világ velejárója, és alapvetően jó dolog. Persze megvannak a maga hátulütői is. Az ipari forradalom egyik hozadéka, hogy sokkal kényelmesebben élhetünk, több gyermeket vállalunk úgy, hogy azokat fel is tudjuk nevelni. Az évek alatt javul az orvosi ellátás, nő az életkor, szóval mindenki jól jár.

Sajnos azonban a hátulütőkkel is számolni kell. Az egyre több ember egyre többet eszik, míg végül már a hagyományos mezőgazdaság képtelen kiszolgálni az igényeket. A nemesítés, a génmanipuláció, illetve a termőföldek folyamatos műtrágyázása azonban az évek alatt felére csökkentette az élelmiszerek beltartalmát, vagyis a tápanyag, nyomelem és ásványi anyag tartalmukat.

Kapcsolódó:

Ezeket egyed ha egészséges spermát akarsz ” SzevaszFaszi.hu

Nagyon sokszor lehet hallani, hogy a termékenységünk, a spermiumok optimális minősége érdekében érdemes egészségesen étkezni. De ez mit jelent pontosan? Még egy salátalevelet a hamburgerbe? Vagy reggelente egy turmixot? A kérdés ennél azért bonyolultabb – Ratkó Tünde válaszol. Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy pontosan mit is tekintünk egészséges ételeknek, már ha a termékenységünkről van szó.

Emellett a stressz állandó szereplője lett az életnek, a környezetszennyezés miatt mérgekkel bombázzuk a testünket, a levegőben káros anyagok vannak, szóval a szervezet energiafelhasználása megnő, hogy mindezeket a hatásokat kivédhesse. Azonban nem minden ellen képes tenni, hiszen a tápanyagraktáraink kiürülnek a nem megfelelő étkezés és mozgáshiány miatt, így egyes funkciók sérülnek. Mégpedig azok, amikre nincs feltétlenül szükségünk az életben maradáshoz- például a spermatermelés.

Veszett fejsze?

A fent leírtak alapján az a komor kép tárul elénk, hogy tehetetlenek vagyunk. Nagyjából ezt mutatja az a statisztika is, hogy a világon minden 4. pár meddő, és a meddőségek 40%-ban a férfiak problémáiból adódnak.

A szervezet működése nagyon összetett, de szerencsére sokat kibír. Ha a test megkapja azokat az anyagokat, amikre valóban szüksége van, akkor szép lassan az összes funkció helyreáll. Ma a spermatermelési zavarok jelentős hányadánál a gondot a tápanyaghiány, és a nem megfelelő életmód okozza. Hihetetlen, de ezek együttesen komoly károkat képesek okozni. Ma már a 25 milliós spermaszám elfogadhatónak tartott, míg néhány 10 évvel ezelőtt a 150 milliós volt az átlag. Minőségi romlás is megfigyelhető, mely azért veszélyes, mivel így a teherbe esés valószínűsége nem csökken jelentősen, ám az esetleges genetikai betegsége aránya ugrásszerűen megnő!

A megoldás egyszerűnek hangzik, mégis elég nehéz: életmódváltás és a szervezet támogatása. Egyrészt mindenképpen rendszeresen kell mozogni, ez elengedhetetlen. Az étkezéseknél is csökkenteni kell a húsfogyasztást, és növelni a friss zöldségek és gyümölcsök arányát. Emellett a szakemberek ma már a vitaminkészítmények bevonását is javasolják.

Itt azonban figyelni kell, hiszen a férfivitaminok nem olcsók, így nagyon nem mindegy, melyik mellett is dönt. Mindenképpen komplex készítményt keressen, hiszen az egyes anyagok segítik mások felszívódását, és ez a kulcs! A felszívódás arányát kell a lehető legnagyobbra növelni. Ehhez a másik elengedhetetlenül fontos tényező, hogy az anyagok biológiailag aktív, szerves ( -citrát, -glükonát, pl.: cink – citrát, réz – glükonát) formában legyenek jelen a készítményben.

Ha mindent megteszünk a spermaképződés normál állapotának visszaállításáért, akkor időbe telik a folyamat. Nem szabad elfelejteni, hogy a spermatogenezis közel 3 hónap, vagyis ennyi időre mindenképpen szüksége van a szervezetnek, hogy a változások ténylegesen megmutatkozhassanak.

(Forrás: Ratkó Tünde)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!