Hirdetés ▼

Támogatás

Hurrá Földlakók, új szigetünk van!

Ez a bolygó ajándéka mindannyiunknak 🙂

A Tokiótól 940 kilométerre található Nisinosima-sziget egyre nagyobb a folyamatos vulkanikus tevékenységnek köszönhetően. Ez azért jó dolog, mert azt jelenti, hogy van esély újabb lakható területekre, és nem kell félnünk attól, hogy az elárasztott területek helyett nem lesz alternatíva. Tudjuk, hogy ez csak egy csepp a tengerben, de nézzük optimistán: sok csepp maga a tenger.

Nisinosima már régebb óta létezik (1974 -ben kezdődött minden) valójában, de egészen apró volt, és olyan volt a felszíne, ami még akkor is alkalmatlan lett volna, ha nincs a közelében folyamatos vulkáni aktivitás. Aztán körülötte apró kis szigetek jöttek létre, mostanra, főleg az elmúlt pár év alatt pedig egy meglehetősen nagy szigetté alakult a megszilárduló lávának köszönhetően.

Ilyen volt 2008 -ban:

Mostanra pedig már ilyen nagyra nőtt:

A Japán Meteorológiai Szolgálat műholdas felvételei alapján a szakemberek úgy tartják, hogy 2017 őszén a vulkáni aktivitások megszűntek, de csak egyelőre, mert szerintük ez csak egy átmeneti állapot.

Kapcsolódó:

Halálosan szép az Ijen tűzhányó ” SzevaszFaszi.hu

Az Indonéziában található Ijen tűzhányót általában csak szervezett túrák keretében lehet közelről megnézni, persze aki elég tökös követheti a helyieket a meredek sziklafalakon, de ők nem fogják biztosítani a testi épségét senkinek, mert még a magukéval sem nagyon törődnek.

(Forrás: Player)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼