Hirdetés ▼

Támogatás

A világ legdrágább autója nagyon gyorsan elkelt

A Bugatti 110. születésnapja alkalmából bemutatott La Voiture Noire fantázianevű szuperautó a genfi autószalonon debütált.

Annyira drága, hogy az árából 150 Tesla Model 3 is kijön, de Mészáros Lőrinc is csak 108 db. -ot tudna venni belőle. A nem kicsit felárazott brutális erőmű 11 millió euróra, azaz közel 3,5 milliárd forintra lett felárazva.

Ez a Bugatti viszont nem csak úgy készült, hogy hátha majd megveszi valaki, hanem konkrét megrendelésre. A tulajdonos végig felügyelte a munkát és teljes beleszólási joga volt, így gyakorlatilag azt is megmondhatta, hova rakjanak kicsivel több karbont.

Bugatti

‘La Voiture Noire’ – every feature convinces through its novel and timeless design language. #Bugatti #BugattiAtlantic #Type57SC #BugattiHistory #BugattiStory #LaVoitureNoire #AutomotiveHauteCouture…

De ki az újdonsült tulajdonos?

Ez sokáig titkos volt és a legtöbb hírportál téves információkat osztott meg ezzel kapcsolatban. A Porsche család gazdag feje, a 81 éves milliárdos osztrák autóipari mágnás, Ferdinand Piëch. Az a Ferdinand Piëch, aki sok sok éven keresztül vezette a Volkswagen konszernt, sőt, nem csak vezette, de a tőzsdén is elég nagy érdekeltsége van a cégben, kis túlzással nevezhetjük a VW-t a családi vállalkozásának, ami picit kinőtte magát. A VW konszern tagja régóta a Bugatti, amit még Ferdinand Piëch szerzett meg a VW -nek, ezért volt az a gyanú, hogy talán ő csináltatta magának. De nem.

A valódi tulajdonos maga Christiano Ronaldo. CR rendelte, CR mondta meg hogy mi hogy legyen, CR fizette ki és CR vitte haza. Drága volt, de teljesen mindegy, hogy hány milliárd euróba fáj. A világhírű celeb-focista falja az autókat, és nem számít neki semmi. A focistának otthon a garázsban lapul egy Bugatti Veyron, egy Ferrari F430, Phantom Rolls-Royce, Lamborghini Aventador, Maserati GranCabrio és egy Bentley Continental GTC.

Köszönjük a temérdek hibajavítást és kiegészítést H. Donát olvasónknak!

(Forrás: Forbes)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼