Hirdetés ▼

Támogatás

Műhely és kávézó IS egyben ez a budapesti hely

Három fickó alapította, egy koszos gyártelep egyik szegletéből, ami közösségi térként, kávézóként és műhelyként is szolgál. Hangulatából és dekorációjából adódóan elsősorban a motorozás szerelmeseit várják erre a helyre. Egy kis szelet Detroit, Budapest szívében.

Trellay Levente már közismert figura a pesti vendéglátásban, övé a TELEP, a Konyha és a Budapest Bagel is. A motorozás hozta össze Izrael Norberttel és Jeli Attilával, akikkel egy kreatív, egyszerű, egyedülálló projektbe kezdtek: egy olyan bázist, ahol nem csak nézegethetik, de lehetőséget kapnak a vendégek saját motorjaikat is bütykölni. Az Öntöde nevet kapta a hely.

A műhelyt az 1919-es években történt ipari fejlesztések során építették, elsősorban az újpesti hajógyárként emlegetett üzem a Pesti és Fiumei Hajógyár Váci úti telephelye volt, itt gyártották a hajók működtetéséhez az alkatrészeket. Itt még a ’70 -es években is nagy nyüzsgés volt, de az utóbbi években annyira nem törődött már vele senki, hogy méteres szeméthegyek jellemezték. Nem volt se áram, se fűtés, de mindent megoldottak saját maguk.

Ha szereted a régebbi vasakat, akkor ezt is imádni fogod:

II. világháborús motoroknak állítottak emléket a Royal Enfield dizájnerei

Akik kicsit képben vannak azzal, milyen járgányokat használtak a britek a II. világháborúban, azoknak a Flying Flea elnevezés nem lesz annyira új. A múlt század közepén több mint 10.000 motort vetettek be, ebből 4.000 ilyen motor volt, jelentős hányadukat repülőről dobálták le rászerelt ejtőernyőkkel, hogy a katonák ezekkel vihessék az üzeneteket a különböző egységek közt olyan helyeken, ahol a rádiózás akadályokba ütközött.

(Fotók: WeLoveBudapest)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼