Hirdetés ▼

Támogatás

Puerto Rico, ahonnan a természetes szépségek kerülnek elő

Hajlamosak vagyunk a karibi térség országait egy államként kezelni vagy csupán ideális nyaralóhelyekként gondolni rájuk, ahol a fülledt hangulaton, a tengerpartokon és az alkoholon kívül nem sok minden van, ezáltal azonban nemcsak sztereotipizálunk, hanem megfeledkezünk a nemzetek értékes kultúrájáról is. Itt az ideje változtatni ezen.

Puerto Rico a legkisebb és egyben legkeletibb szigete a Nagy-Antilláknak, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger öleli körül Közép-Amerikában. A salsa fülbemászó ritmusa, fehér homokos tengerpartok, buja lombok, vízesések, forró hangulat, valamint az amerikai és a spanyol kultúrák egy meghatározhatatlan keveréke jellemzi. Johnny Depp a 2011-ben bemutatott, Rumnapló című filmjét forgatta ebben a földi paradicsomban, és annyira lenyűgözte a helyiek életvidámsága, elevensége, hogy később a Karib-tenger kalózai negyedik epizódját is részben itt forgatták, kifejezetten az ő kérésére. A színész egy interjúban a puerto rico-i emberekről azt mondta: „ők a legkedvesebb emberek a földön”.

(Fotó: Tatiana Rodriguez/Unsplash)

A legszebb nők is innen kerülnek ki!

Nemcsak melegszívűségükről ismertek azonban Puerto Rico lakói, hanem szépségükről is, az ország ugyanis rendre előkelő helyezéseket ér el a nemzetközi szépségversenyeken. Hogy csak a közelmúlt eredményeit említsük, a 2019-es Miss Universe során Puerto Rico szépét, Madison Andersont első udvarhölgynek választották, Kiara Ortega pedig 2018-ban került be a világ legszebb öt lánya közé.

(Fotó: James Marcom/Unsplash)

A koktélok földje

A természeti csodákkal megáldott, pezsgő karibi országnak nemcsak a világ legszebb tengerpartjait és világszerte elismert modelljeit köszönhetjük, hanem a Piña Colada koktélt is, amelyet Puerto Rico nemzeti italának is tekintenek. A Piña Colada egy spanyol kifejezés, jelentése „szűrt ananász”, utalva az ital egyik fő alkotóelemére. A legtöbb forrás Ramón „Monchito” Marrero Núñez bártendert említi értelmi szerzőként, aki 1945 -ben a San Juan-i Hilton Caribbean Hotel Beachcomber bárjában alkotta meg az első Piña Coladát. A mai hivatalos recept szerint a koktél fehér rumból, kókusztejből és ananászléből áll, de nagyon elterjedt a tejszínnel készült verzió is.

(Fotó: Garett Mizunaka/Unsplash)

Természeti adottságok, szép nők, zseniális zenészek és a jó koktélok – és ez csak ízelítő abból, hogy mi minden miatt lehetünk hálásak Puerto Ricónak, amit ezután biztosan nem keverünk majd össze Costa Ricával vagy Kubával.

A bolygó másik oldalán:

Ezért az 5 dologért szeretjük a japán mentalitást

Egy Japánban élő srác, a DK the Human nevű Youtube-csatorna tulajdonosa töltött fel egy videót, melyben elmagyarázza, miért imádja annyira a saját hazáját és kultúráját. A legjobb, ha egy japán ember tud elismerően nyilatkozni saját hazájáról. Sajnos nekünk ez kevésbé megy, de ezekkel a dolgokkal kapcsolatban egész biztosan nem vehetjük fel a versenyt.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼