Hirdetés ▼

Támogatás

Van valami szép a “butatelefonban”

Például az, hogy végre szabadok lehetünk. A minimalista dizájn és az app-mentesség bár “csak” 350$, valójában szinte már eszmei értéke van, ami jóval több ennél.

Már nagyon sokszor írtunk az oldalon arról, mennyire káros az a rengeteg elpocsékolt idő, amit a folyamatos scrollozással töltünk. Most végre megszabadulhatunk az özönlő Facebook értesítésektől, messenger üzenetek sokaságától, a milliónyi Instagram-impulzustól. Legalább napközben. Nem azt mondjuk, hogy éljük közösségi média nélkül az életünket, de amikor napközben dolgozol, akkor mindenképp hasznodra válik egy ilyen tipikus “munkatelefon”, ami mellesleg a minimal dizájn és a színvilág miatt még elegáns is.

A Light Phone II készítői pontosan tudják mire van szüksége egy digitális zajcsökkentésről álmodó embernek. Az egyszerűen használható butamobil pontosan azt tudja, amik a legszükségesebbek. Naptár, jegyzetek, hívások és SMS -ek, ébresztő, számológép, Wifi és Bluetooth kapcsolat (BÖNGÉSZŐ NÉLKÜL!), és nagyjából a felsorolás végére is értünk. Erre a mobilra egyébként nem is tudsz felerőltetni egy appot sem.

Amellett, hogy egyébként 2 napot simán kibír töltés nélkül a kijelzője olyan, amilyen az e-book olvasóké. Minden fényviszony mellett ugyanúgy látszik és nem zavaró. Aki az állandó online jelenlét után hirtelen csöppen bele az egyszerűen offline életmódba, először valószínűleg a rossz beidegződések uralkodnak majd, de valószínűleg pár nap után a felszabadultság érzése tölt majd el.

Az elődjéről is írtunk már korábban:

Megalkották a mobilt, ami minden okostelefon ellentéte, és viszik mint a cukrot

Vannak emberek akiknek a tökük tele az okostelefonok milliónyi funkciójával, a sok felesleges appal amit a gyártók erőltetnek az emberre, és azzal a kurva sok veszélyfaktorral, amit az okostelefon használata jelent, a biztonsági funkciók ellenére. Nekik akart valami nagyot alkotni Joe Hollier és Kaiwei Tang, akik igazából sikeresen végrehajtották a tervet.

(Fotók: TheLightPhone.com)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼