Támogatás

Itt van napjaink TOP 5 legjobb westernfilmje

Időről időre osztunk meg általunk összeállított toplistákat azokról a filmekről amiket a legjobbnak tartunk. Ilyen a TOP 5 film tavalyról, a legjobb ötös a 90′ -es évekből, illetve nem rég napjaink legjobb szörnyfilmjeit is összegyűjtöttük. Itt volt már az ideje a közkedvelt western-válogatásnak is!

Börtönvonat Yumába (2007)

James Mangold rendezése olyan színészekkel mint Christian Bale, Russell Crowe, Ben Foster. Nem véletlen számít a 2000 -es évek egyik western-klasszikusának. Annak ellenére persze, hogy ez a stílus nem éppen fénykorát éli manapság.

Sztori: Ben Wade-nek és bandájának sikerül kirabolnia egy postakocsit, de rövidesen elfogják a retteget banditavezért, és egy yumai börtönbe készülnek elszállítani őt. Dan Evans, a tisztességes és becsületes farmer önként jelentkezik a feladatra, hogy segít Wade kíséretének, ám a férfi még csak nem is sejti, hogy a bandita társai rövidesen megpróbálják kiszabadítani vezérüket.

A hét mesterlövész (2016)

Nem is volt olyan rég, mikor még izgatottan vártuk ennek a filmnek a premierjét. Azóta sem tudunk vele betelni, mert a lécet igen magasra tette. Tipikus vadnyugati kaland, sok lövöldözéssel és intenzív akciójelenetekkel, eseménydús, pörgős sztorival, kiváló szereposztással és rendezéssel. Ennek a mozinak az elődje se volt piskóta, na de ez viszi a prímet.

Sztori: Egy banditák által rendszeresen sarcolt kis falu fegyverforgatók segítségét kéri, hogy segítségükkel bosszút álljanak, és végleg elűzzék az elnyomóikat.

Veszett vidék (2017)

A film érdekessége elsősorban az, hogy igaz történet ihlette, de azt is érdemes megemlíteni, hogy nincs konkrét főszereplője, ami igencsak különlegesség teszi a listában. A főszerep, illetve a szerepek jelentősége folyamatosan változik a filmben, ami mondhatni egy igazi élmény, pont azért, mert minden sablont elhagy.

Sztori: Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől. Ahogy a gyilkosság részleteire fény derül, a közösség tagjai úgy bizonytalanodnak el az üldözés létjogosultságáról és követelnek valódi igazságszolgáltatást a két őslakosnak.

Django elszabadul (2012)

Quentin Tarantino egyik legzseniálisabb filmjéről van szó, ami ismét bebizonyította, hogy milyen nagyszerű rendező is valójában. Nem találsz benne unalmas üresjáratot, a szereposztás nyilvánvalóan parádés, még a mellékszereplők is kiváló alakítást nyújtanak. Többszöri megtekintés után sem okoz csalódást.

Sztori: A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos Dr. King Schultz felszabadítja Djangót, akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát, aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie szolgálója. A fejvadászok egy hazugságnak köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

A visszatérő (2015)

Talán egy kicsit kilóg a sorból, de valamilyen szinten ez is western, csak nem a forró, poros vadnyugaton játszódik, amit mi őszintén annyira nem is bánunk. Egy csomó közhelyes dolgot tudnánk írni erről a filmről, de most azt inkább hagyjuk. Leonardo DiCaprio olyan arcát ismerjük meg, amilyet nem nagyon láttunk másutt, a nyálas Titanicban látható finom úriember nyomát sem találjuk. Egy véres, küzdelmes, nagyon kemény bosszúhadjárat, ami tulajdonképpen életben tartja és különleges atmoszférát teremt.

Sztori: Hugh Glass 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget.

Ha szereted az áldoku filmeket, akkor ezt a TOP 5 -öst se hagyd ki:

TOP 5 áldokumentumfilm, amit mindenképp látnod kell! ” SzevaszFaszi.hu

Ha a stílus rajongója vagy, akkor meg pláne kihagyhatatlan a lista. Az áldokumentumfilmek sajátossága, hogy az egész forgatókönyvet (már ahol van ilyen), a kameraállásokat, a produceri és színészi munkát egy hamis valóságba csomagolják, így a filmet sokkal hitelesebben tudják “megtörtént esetként” eladni. A legtöbb kategóriában készült horror azért ennyire rémisztő, mert sokkal valóságosabbnak hisszük, mint amilyen valójában.

(Forrás: Mafab)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!