Hirdetés ▼

Támogatás

Vettel megtartása nagyon sokba fog kerülni a Ferrarinak

A maranellói istálló számára a 2020 végén lejáró Vettel szerződés elsődleges fontosságú ügy, Mattia Binotto csapatfőnöktől az olasz sajtó megtudta, hogy elkötelezett szándékuk az, hogy megtartsák a négyszeres világbajnokot, a tárgyalások már javában zajlanak is.

Az első ajánlatról már biztosan tudjuk, hogy nem fogadta el Vettel, az ugyanis csak egy 1 éves szerződést és 12 millió eurós fizetést tartalmazott, egyrészt a koronavírus okozta gazdasági nehézségek miatt, másrészt a Ferrari valószínűleg nem akar akkora különbséget tenni a két versenyzője között, ugyanis Leclerc szerződése is nagyon hasonló. Vettel nem csak azért nem fogadta ezt el, mert a jelenlegi fizetésének a negyede az összeg, hanem minimum két évre szeretne szerződést kötni a csapattal.

Bár nem megerősített információk, de ha nem jönne össze a hosszabbítás, akár Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr. vagy Antonio Giovinazzi érkezhetne a német helyére, annak ellenére, hogy nem olyan rég még Hamilton neve is felmerült a Ferrarinál. Azóta tudjuk, hogy ez a terv bukott, mert a Mercedes további négy-öt évre szóló szerződést valamint közel 50 millió eurós csúcsgázsit tolt a brit világbajnok orra elé. A Ferrari ilyen hosszú idejű szerződésről Hamilton kora miatt hallani sem akart, ugyanis nem biztosak benne a maranellóiak, hogy 39-40 évesen még tudja tartani a formáját.

Nekünk már nagyon hiányoznak a futamok:

Elvonási tüneteink kezelésére: A LEGGYORSABB Forma-1 -es kiállás!

A világrekorder Forma-1 -es kerékcserét még szuperlassításban sem könnyű követni olyan gyorsan történtek az események. A Red Bull csapatában az összhang tökéletes, így történt, hogy a tavalyi szezon brazíliai futamán Max Verstappen autóján mindössze 1,82 másodperc alatt cseréltek kereket. Annyira profin működik együtt a csapat, hogy megkönnyeztük. (Forrás: Player.hu)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!