Hirdetés ▼

Támogatás

Mutatunk 5 thrillert, amit visszafojtott lélegzettel fogsz nézni!

Ezt az 5 thrillert azért választottuk ki, mert szerintünk elég jók ahhoz, hogy neked is emlékezetes, izgalmas, akciódús vagy épp tökpara élményt adjon át. Ezek a filmek méltóak még többszöri megnézésre is, és méltóak arra, hogy bátran ajánljuk neked ezeket.

A bűnös

A tavalyi év legnagyobb meglepetése Gustav Möller játékfilm-rendezői bemutatkozása, ami nagyon bejött a kritikusoknak. A történet lassan, fokozatosan, szisztematikusan építkezik. Tipikus egyszereplős, egyhelyszínes film, a többi szereplőt csak közvetetten ismerjük meg. A legtöbbeket valósággal meglepte a film, mert nem volt mögötte nagy hájpolás és gigaposzterek mindenhol. Tipikus skandináv thriller, amitől nem csak nagyon izgatottá fogsz válni, hanem döbbent csenddel és érdeklődéssel figyeled majd a film minden percét.

Sztori: A felfüggesztett rendőr, Asger Holm unalmas diszpécseri munkáját végzi a rendőrörsön, amikor telefonhívást kap egy rémült nőtől, akit ép elraboltak. Ám a hívás megszakad, és nincs több nyom. A rendőrségnek ezen a szálon kell elindulnia és megkezdeni a versenyfutást az idővel a nő életéért. Asger személyes küldetésének tartja, hogy felkutassa a nőt, és hamar egy az emberrablásnál sokkal nagyobb bűntény kellős közepén találja magát.

Wind River – Gyilkos nyomon

A Sicario, A préri urai és a 12 katona rendezőjének, Taylor Sheridan -nak a nagyon fílinges mozija, ahol nincsenek pörgős akciójelenetek, viszont egy igazán erős, mély, letaglózó krimi-dráma, egy olyan közösséggel a középpontban, aminek megvannak a sajátosságai. Részletesen bemutattuk nem is annyira rég:

Wind River – kedvcsináló! ” SzevaszFaszi.hu

A Sicario, A préri urai és a 12 katona rendezőjének, Taylor Sheridan -nak a nagyon fílinges mozija, ahol nincsenek pörgős akciójelenetek, viszont egy igazán erős, mély, letaglózó krimi-dráma, egy olyan közösséggel a középpontban, aminek megvannak a sajátosságai. Feszült figyelemmel kísértük végig az eseményeket, szinte megdöbbentőek egyes momentumok.

Fogságban

Egy idegörlő, feszült krimi-thriller, mely elgondolkodtat és felráz. Jake Gyllenhaal napjaink egyik legkeresettebb színésze, akinek ez egy fontos állomása, mert ez a szerep most kissé más mint amit tőle megszoktunk. Egyáltalán nem baj ez, sőt, nagyon jól hozza a karaktert. Nem csak a krimi-thriller vonal erős, hanem a mélyenszántó dráma is, ami végig feszültségben tartja a filmet.

Sztori: Keller Dover boldog családapa, feleségével épp hálaadási ebédre mennek barátaikhoz, a Birch házaspárhoz. Anna Dover és Joy Birch nagyon jó barátnők, és hajlamosak elkószálni a szülői tekintetek elől. A két fiatal lány már órák óta nem tért vissza egy sétáról, szüleik pedig sehol nem találják őket, így végül a rendőrséget is kihívják. A helyszínre érkező nyomozó az egyetlen nyomon elindulva letartóztatja a közelben parkoló gyanús lakókocsi sofőrjét, akit kellő bizonyítékok híján szabadon kell engednie. Keller Dover saját kezébe veszi az irányítást, csak egy cél lebeg a szeme előtt: megtalálni az embert, aki számára mindennél fontosabb.

Keresés

Nem úttörő, de profi krimi-akciót forgattak csupán azzal, hogy online felületeken keresztül mutatják be egy 16 éve lány eltűnését. Akik nehezen tudnak azonosulni az ilyen jellegű filmekkel, hogy nem egy szokásos operatőri munkát igénylő mozit néz, azok is könnyen fogyaszthatónak találják majd az egész sztorit, mert annyira izgalmas. Persze akik az áldokumentum filmekért (mint mi) rajonganak, azok pedig az első pillanattól kezdve imádni fogják. Némi közhely itt-ott, de a lényegen nem változtat: akik utálják már a sablonos akciót, azoknak fog igazán tetszeni. Korábban erről a filmről is írtunk már:

Keresés – kedvcsináló! ” SzevaszFaszi.hu

Nem úttörő, de profi krimi-akciót forgattak csupán azzal, hogy online felületeken keresztül mutatja be egy 16 éve lány eltűnését. Akik nehezen tudnak azonosulni az ilyen jellegű filmekkel, hogy nem egy szokásos operatőri munkát igénylő mozit néz, azok is könnyen fogyaszthatónak találják majd az egész sztorit, mert annyira izgalmas.

Emberrablás

Elsőre sablonsztorinak tűnik, és az is volna, ha nem egy teljesen más szemszögből, más perspektívából mutatná be a történetet, mint amit megszoktunk ezidáig. A realitás mentén haladó film annyira életszerű, hogy akár dokumentumfilm is lehetne. Nem egy pörgős akció, hanem egy erős dráma, moziváltozatba csomagolva. A kalózok alkudozásai a filmben felőrli a néző idegeit, és az elraboltak sorsa pedig bármelyik pillanatban a legrosszabbra is fordulhat. Legelőször 2012 -ben a 69. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, a kritikusok pedig meglepően jól fogadták.

Sztori: A szomáliai partoknál egy teherszállító hajót feltartóztatnak a kalózok, és túszul ejtik a legénységet. Idegőrlő tárgyalás kezdődik a fogva tartók és a hajó dán tulajdonosa között, amelynek tehetetlen szenvedőalanyai a legénység tagjai, köztük egy szakács és egy mérnök. A tárgyalásokat Koppenhágában egy irodából vezénylik öltönyös férfiak, akik irodájukból nem tudják átérezni, hogy min mennek keresztül alkalmazottaik a halálfélelem és nélkülözés közepette. Egy profi túsztárgyaló tanácsára az emberélet nem számít nekik, csak a rideg számok, a cég ezért semmiképp nem hajlandó a kalózok túlzó követeléseinek engedni, akik a legénység kivégzésével fenyegetnek.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼