Támogatás

Ez a TOP 5 legdrágább szivar a világon

Rettenetes árakon mennek ezek a szivarok, némelyik az eljárás módja miatt, de van olyan, ami azért, mert nagyon régi, és hozzá kötik a “szivar” szó elterjedését.

Egy szivar egy jó whiskeyvel vagy különlegesen prémium konyakkal az igazi. A szivarozásnak kultúrája van, nem lehet elkapkodni, ki kell élvezni. Gazdagságot, kifinomultságot sugároz, és aki szereti a legexkluzívabb darabokat, biztosan nagyon igényes. A férfiasság egyik jelképe is lehetne. Sőt, nem csak klutúra épült köré, hanem nagyon ősi története is: már a maják is szivaroztak.

Cohiba Behike

A Cohiba a szivarkultúra egyik meghatározó helyszíne, a kubai térség leghíresebb márkája. A 40. évfordulójukra készítette el a gyártó a Behike -t, ami egész pontosan a kubai Pinar del Rioból és a Vueltoból származik. Drága, minőségi, igazi prémium élvezet.

Gurkha His Majesty’s Reserve

Évente csak 100 doboz készül, és a limitált darabszámnak borsos, 250.000 forintos ára van, nyilván dollárban. Azért ennyire különleges, mert a buroklevelet 15 évig a Connecticuti Maduróban érlelik, a kötőlevelet pedig 12 évig a Dominikai köztársaságban. A töltetél olyan mint a lórúgás: Louis XIII konyakba van áztatva.

Gurkha Black Dragon

Bár évente 300 dobozt gyártanak belőle, jóval drágább a másik Gurkha -tól. Az ára meghaladja a 6,5 millió forintot, többek közt a 8 évig érlelt buroklevél, a Cameroon kötőlevél és a dominikai töltelék miatt.

King of Denmark

Az elnevezés nem véletlen. Dánia nem éppen szivarmágnásoknak való hely, semmiféle kultúra nem köti őket ehhez a kellemes szokáshoz, azonban a legdrágább tényleg a magasélet csúcsa. Nyomtatott aranyfólia a megrendelő nevével, nemesfémekkel és gyémántdarabokkal való díszes csomagolás, meg ehhez hasonlók, amiért 1.000.000 Ft -nyi összeget is elkérnek.

Mayan Sicars

A világ legdrágább szivarjait 2012 -ben Guetamalában találták megy “Sicars” feliratú dobozban, és több mint 600 évesek lehetnek. Nem olyan rég egy aukción 140 millió forintnak megfelelő összegért keltek el.

(Forrás: Milliomosférfiak)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!