SzevaszFaszi.hu – A férfias magazin
  • Főoldal
  • Autó-Motor
  • Sport
    • Forma-1
    • NBA
    • Foci
    • NFL
  • Tech/Tudomány
    • Öko
    • Jövő
    • Irány az űr
    • Mobil
  • Magasélet
    • Luxus villa
    • Luxus autó
    • Jacht
    • Karóra
  • Dizájn
  • Instantcikk
  • Életmód
    • Egészség
    • Utazás
    • Stílus
    • Edzés
    • Gasztro
  • Kult
    • Film
    • Sorozat
  • +18
    • Instacsaj
    • Galéria
    • Szex
    • Bizarr
SzevaszFaszi.hu – A férfias magazin
SzevaszFaszi.hu – A férfias magazin
  • Főoldal
  • Autó-Motor
  • Sport
    • Forma-1
    • NBA
    • Foci
    • NFL
  • Tech/Tudomány
    • Öko
    • Jövő
    • Irány az űr
    • Mobil
  • Magasélet
    • Luxus villa
    • Luxus autó
    • Jacht
    • Karóra
  • Dizájn
  • Instantcikk
  • Életmód
    • Egészség
    • Utazás
    • Stílus
    • Edzés
    • Gasztro
  • Kult
    • Film
    • Sorozat
  • +18
    • Instacsaj
    • Galéria
    • Szex
    • Bizarr
  • Életmód
  • Gasztro

Hódító útjára indult a freddo espresso – koffein-őrülteknek kötelező!

  • 2022-08-17

Főleg Görögországhoz kapcsoljuk az európai kávékultúra magját, ott egy átlagos polgár is szereti a kávékülönlegességeket és szeret változatosan kávézni. A turistaszezonban nagyot mennek a jeges kávéik, emellett a frappé, a freddo espresso vagy éppen a freddo cappuccino.

A freddo espresso nem csak erős, de ultrahabos is, ez lett a nyár egyik legnépszerűbb kávékülönlegessége, pedig az elkészítése is nagyon egyszerű, akár otthon is leutánozhatod. Egy shakerbe jeget raksz (mindegy milyen formában) majd ráöntesz 1-2 adag espressot, aztán összerázod. A jég és a forró kávé, illetve a rázás hatására a tetején egy nagyon kellemes habréteg ül meg, és maga az ital is krémesebbé válik. Ez cukorral és még némi tejhabbal tökéletes freddo cappucino varázsolható belőle.

Egy jó kávé, bármikor jöhet! (Fotó: @matthoffman)

Görögországban már nem csak a turisták körében lett nagyon népszerű reggeli erőforrás a freddo expresso, de a helyiek 90-95 százaléka a hideg nyári napokat, ha nem is mindig pont ezzel, de általában freddo -val indítja.

Tudtad, hogy a klasszikus jegeskávé (jégkockákkal) 1957-ben egy véletlen folytán született meg? Jannisz Dricasz, a Nestlé Görögország képviselője a 22. Thesszaloniki Nemzetközi Vásáron vett részt, a feladata pedig az volt, hogy egy új, jeges csokiitalt mutasson be a gyerekeknek. A szünetben aztán munkatársa a szokásos délutáni kávéját szerette volna elkészíteni, de a körülmények miatt nem jutott forróvízhez, ezért hideget és jeget is rakott hozzá.

Őszre is van kávé ötletünk:

Nincs is jobb a hűvös őszi reggelen, mint egy forró kávé

Szereztünk 3 kávéreceptet, amiket kifejezetten ilyenkor érdemes inni, természetesen jó forrón. Nem csak egy egyszerű koffeintuning, hanem valódi kulináris élvezet. Ha ősz, akkor tök és fahéj. Még az a szerencse, hogy egy erős feketét mindkettővel lehet ízesíteni. egy evőkanálnyi sütőtökpürét és tejet, ízlésünk szerint cukorral és vaníliaaromával melegítsünk össze.

(Forrás: Roadster // Borító: tasteatlas.com)

Megosztás 0
Megosztás 0
Kapcsolódó témák
  • Görögország
  • Kávé
  • Kávékultúra
  • Kávészünet
  • Kávézás
Előző cikk
  • Forma-1
  • Sport

Váratlan visszatérés a Forma-1 -ben

  • 2022-08-16
Lássuk!
Következő cikk
  • Tech/Tudomány

Már a Kilimandzsáró tetejéről is lehet tweetelni, hogy megmásztad!

  • 2022-08-22
Lássuk!

Mások ezeket olvassák:

Lássuk!

BESZÉLNI KELL az elfojtott érzelmekről!

Lássuk!

Teljesen személyre szabható ez a retró kinézetű FUTURISZTIKUS BICIKLI

Lássuk!

NEM FOGOD ELHINNI milyen melója van ennek a fickónak

Írd be a keresőszót, majd nyomj egy entert!