Hirdetés ▼

Támogatás

Az, ha bevágod a sufniba ahogy van, nem lehet opció a bringa tárolására tavaszig

Nagyon durva, konkrétan embert próbáló mínusz fokokban tekerni. Amellett, hogy nem túl kényelmes a rengeteg öltözés miatt, ha nem vigyázunk komoly egészségügyi problémák is kialakulhatnak. Ezért természetesen megértjük, ha valaki nem vállalja. De hogyan tárold a bicajt télen?

Mindenképp takarítsd le!

Egyrészt egy tél alatt a kosz annyira rágyógyul, hogy a tavaszi első napsütésekben már a mosás is komoly feladat lehet. Amellett pedig mennyire király már, hogy kihozod a bringát a ragyogó napsütésben és ahelyett, hogy a takarítással bajlódnál te már mehetsz is?

A láncot is!

Nem elhanyagolható a legkönnyebben koszolódó, legkényesebb és gyakorlatilag a bicikli lelkét képező lánc sem. Tisztítsd, majd olajozd, hogy megvédd a por ellen.

A pára a legfőbb ellenség!

Talán csak a panelházi tárolók igazán szárazak télen is, de a legtöbb társasház illetve a kertes házak sufnijai gyakran párásodnak, vizesednek ezalatt az időszak alatt. A legtöbb bicikliszervizben tudnak olyan szert ajánlani, amivel végigtörölheted a vázat és nem érheti közvetlen a víz, illetve érdemes a láncot zsírozni, valamint a biciklit letakarni, hogy a por se szálljon rá. Utóbbit még a meleg, fűtött tárolós panellakóknak is ajánljuk.

A gumi állásában is tönkremegy!

Nem az a legfőbb gond, hogy a kerék állásában is ereszt valamelyest, hanem az, ha hagyod teljesen ellaposodni és úgy is marad hetekig. Az abroncs szétnyomja a gumit, károsítja az anyagát és könnyen előfordulhat az, hogy a tavaszi első tekerésedkor hiába pumpálod, már megette a fene az egészet. Rendszeresen ellenőrizd, hogy a kerekeid nem-e laposodnak nagyon és mindig fújd őket.

+ 1 legesleghasznosabb tipp

Szervizeltess MOST! Tavasszal baromi nagy roham van a legtöbb szervizben, sokat kell várnod mire a tied is sorra kerül. Nem érdemes addig húzni. Vidd el most egy szezonvégi nagy szervizelésre és ha a fenti jó tanácsokat betartod hidd el, hogy tavasszal gond nélkül élvezheted, hogy újraindul a bicikliszezon.

Érveink a tekerés MELLETT:

EZÉRT tekerj a munkába az autózás helyett!

Dugó, kényelmetlen és kiszámíthatatlan tömegközlekedés, környezetvédelem, egészség. Ez rögtön csak 4 érv ami kapásból az eszünkbe jutott, és sorolhatnánk még nagyon-nagyon sokáig… A tömegközlekés egyik ismérve, hogy a mobilunkat nyomkodjuk, és amiért már ezredszer tettük meg ugyanazt az utat, unalmukban Messengeren cseszegetjük más ráérő ismerőseinket, hülye kvízjátékokkal zaklatjuk őket, vagy lövünk egy szelfit az Instára a mellettünk lévő ülésen nyáladzva szundikáló utastársunkkal pózolva.

(Forrás: welovecycling.com | Fotók és borító: Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!