Hirdetés ▼

Támogatás

Hatalmas majom-bandaháborút videóztak Thaiföld utcáin

A helyi híradások szerint a thaioföldi Lopburiban, a videón látható útkereszteződés három különböző oldalán rendszerint 3 majomcsapat jelenik meg, ezek mind egymással háborúban álló családok. Egy-egy ilyen csapat több száz egyedből is állhat, akik mind maguknak akarnak mindent.

A városban amúgy sok turista szokott járni, de a járvány miatt most elmaradtak, és velük együtt a majmok fő táplálékforrását jelentő élelmiszer mennyisége is lecsökkent. A kevés ennivalóért pedig bármit megtesznek. Az óriási zűrzavart és balhét az váltotta ki, hogy az egyik csapat több élelemhez jutott hozzá az emberek által, és bár amúgy sem szeretik egymást, ez az esemény még több feszkót generált.

A szemtanúk szerint viszont nem az élelem váltotta ki ezt az óriási zűrzavart, hanem teljesen más oka van. A majmok mindig a saját területükön maradnak, a környékbeliek szerint ezúttal viszont az egyik banda vezére nem tartotta magát ehhez, csapatát átvezette a többieket a másik csoport territóriumára, és ekkor kitört a balhé, amiben minden tisztességtelen eszközt bevetnek.

Ha szereted a természetfilmeket, akkor David Attenboroughúj sorozatát is imádni fogod:

A 94 éves David Attenborough új sorozata halad a korral, és úgy ünneplik mint egy világsztárt!

Az öreg természetfilmes pályafutását nem kell bemutatni senkinek. A BBC A kék bolygó (2001) és a Bolygónk, a Föld (2006) című klasszikusai alapművek a kategóriájában, aminek a folytatásait 2016 és 2018 között elkészítette, tavaly pedig a Netflixre is felkerült egy filmje, most pedig újra a Netflixnél indult egy sorozat, bár ebben javarészt már csak narrátor, de ez nem azt jelenti, hogy le van robbanva az öreg legenda.

(Borító: Andre Mouton/Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!


Kapcsolódó cikkeink ▼