Hirdetés ▼

Támogatás

Értem én, hogy koronavírus, de mi köze ennek a szinkronhangoknak?

Az HBO Magyarország még március elején hívta fel a figyelmet közösségi oldalain, hogy sajnálatos módon a koronavírus miatt a szinkronhangok is jelentősen csúsznak. De miért? Nem egyszerre egy szinkronszínész beszél a mikrofonba a stúdióban? NEM! Nem ennyire egyszerű. Egy szakmabeli magyarázza el.

Laudon Andrea rendszeresen szinkronizál Földessy Margit stúdiójában. Legtöbbször filmekben, sorozatokban és rajzfilmekben szinkronizál, de színházban is játszott már. Olyan szinkronok fűződnek hozzá, mint a Trónok Harcából Szegfű magyar hangja, vagy a Modern család Haley Dunphy -ja, de az HBO új sorozatának, az Eufóriának a Jules Vaughn -ja is neki köszönheti a szinkronhangját.

Andi többek közt beszél arról is, hogy ezt csak kis részben tudják hómofiszban csinálni, például a hang alámondásos doku-sorozatokat, amikor az angol szöveg is hallható halkítva a magyar mögött, ilyenkor nem kell annyira tűpontosnak lenniük, apróbb hibák beleférnek, ezért nem szükséges hozzá hangmérnök és stúdió. Azonban a sorozatokat és filmeket szinte csak a stúdióban tudják megcsinálni, ehhez viszont minden szinkronszínész előtt és után fertőtlenítés és szellőztetés szükséges, illetve a várótérben is egyszerre csak egy ember várakozhat, tehát a folyamatot jelentősen lelassítja a vírus elleni védekezés.

Továbbá láthatjuk azt is, milyen felszereléssel és milyen körülményes megoldással kell áthidalnia az otthoni egyéb visszhangokat és zajokat, ami közel sem a legoptimálisabb körülmény egy ilyen munkához. Most már te sem fogsz felháborodni, miért csak magyar felirat van az új sorozatokhoz és filmekhez.

Ezeket a sorozatokat ajánljuk neked:

5+1 sorozat koronavírus idejére az HBO GO kínálatából

Nincs is unalmasabb a bezártságnál. Bár temérdek átfogó cikk készült azzal kapcsolatban, miként lehet átvészelni ezt az időszakot őrület nélkül, mi most konkrét sorozatokat ajánlunk. Egytől-egyik érdekes a maga nemében, bárki megtalálhatja a magának valót. A világ egyik legköltségesebb televíziós-produkciója. Az összesen 10 epizód 125 millió dollárt emésztett fel, persze valószínűleg jócskán megérte, bár erről pontos statisztikánk nincs.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!