Hirdetés ▼

Támogatás

A város, mely hatóságilag tiltja az egyszer használatos műanyagok használatát – Helló, San Francisco a zöld jövőben!

Egyenlőre “még csak” a San Francisco International Airport (SFO) területén, de hamarosan minden a városvezetés jogkérőbe tartozó bár, étterem és egyéb vendéglátóhely is kénytelen lesz ezt betartani.

A SFO Connect zero-waste  kezdeményezéssel a San Francisco -i reptér a világon az első, mely teljes mértékben betiltotta az egyszer használatos műanyag flakonokat, a szívószálakat és eldobható poharakat pedig már korábban is. Szerették volna ha ez magától is működik, de hatóságilag betiltva mégiscsak könnyebb. Szükséges is volt, mert csak ezen a reptéren évente közel 4 millió műanyag flakonos vizet vásárolnak az emberek.

(Fotó: Paul Bence / Unsplash)

A reptéri vendéglátóegységek tulajdonosainak nem kell megijedniük, annak ellenére hogy a legolcsóbb (és leginkább környezetszennyező) megoldást betiltották, újrafelhasználható alumíniumot, üveget és egyéb előírásoknak megfelelő, lebomló/újrahasznosítható flakonokba és poharakba lehet árusítani. Ami viszont valószínűleg érzékenyen érinti őket, az a tavaly telepített 100 vizes állomás, amit az átutazók igénybe vehetnek, és a korábban kapott újrahasznosítható palackjaikat megtölthetik friss vízzel.

Hogy mit tud még San Francisco? Hát ezt:

A technológiai megapolisz forradalmi lépésre szánta el magát ” SzevaszFaszi.hu

Nagyon sok startup kapott helyet a városban, de ennek vannak hátulütői. A nem IT -s munkából megélni egyre nehezebb, a fiatal startup tulajdonosok közti verseny nagyon éles, a város szegényebb lakosai körében pedig egyre nagyobb a feszültség. Az alapvető probléma az, hogy az IT cégek jelenléte az egekbe emelte az ingatlanárakat, ezzel együtt pedig az internet előfizetések is iszonyatosan drágák.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!