Támogatás

Neymar egyértelművé tette: Messi oldalán képzeli el a folytatást

A PSG új szerződésre vonatkozó ajánlatát, melyben 100 millió eurós évenkénti összeg szerepelt az elkövetkezendő évekre, visszautasította.

Neymar ugyanis a címvédő Barcelonához menne vissza, korábbi csapatába, ahonnét a PSG vásárolta ki rekordnak számító, 222 millió euróért 2017 -ben. A 101-szeres válogatott Neymar -nak egyébként 2022 nyarán jár le a szerződése a francia csapatnál.

Egyébként is csökkent a TOP játékosok értéke…

A pandémia hatására a legjobb eupai focisták összértéke 6,6 milliárd euróval apadt, Kylian Mbappé 225 millió eurós értéke 177 millióra esett vissza, Neymar “csak” 137 milliót ér a világjárvány előtti 175 milliós piaci árához képest, de Lionel Messi pillanatnyi értéke a szakértők szerint 127 millió euróra rúg, a járvány előtti 175 millióhoz képest.

Az már szinte biztosra vehető, hogy a járvány után alapvetően az európai foci pénzügyi helyzetéhez rendeződhet majd a játékosok értéke. A koronavírus most kissé majd lenyomja az árakat.

Tavaly nyáron még egészen más volt a helyzet:

Egyre fiatalabbak és egyre drágábbak a topligák játékosai – így állunk most

Augusztus 31. -én zár az átigazolási időszak, de már most rekordokat döntenek a huszonévesek, a kluboknak pedig forintba átszámolva 40 milliárdot is megér az, ahogyan fociznak. Brutális összegek! Nyilvánvalóan az európai transzfereknek van jelentőségük, itt mozognak a legnagyobb pénzek, már ami a focit illeti.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!