Hirdetés ▼

Támogatás

Nem volt könnyű menet, de azért lesz UFC hajnalban

Csaknem 2 hónapos kihagyást követően a UFC újraindul magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Dana White, a UFC atyja nem az a fajta fickó, aki könnyen feladja. Márciusban, nézők nélkül még sikerült Brazíliaváerosban megrendezni az esemény, azonban ezek után sorra buktak el a próbálkozás az utazási korlátozások és az egyéb rendezvényeket tiltó, határozott rendeletek miatt. Dana White abba is beleegyezett volna, ha csak a gála főmeccsét, az évek óta tervezgetett de ötször kútba esett Tony Ferguson – Habib Nurmagomedov összecsapást rendezték volna meg.

Először Brooklynban volt leszervezve a UFC 249 főműsora, de az Egyesült Államok tiltásai miatt ez nem volt lehetséges. Azután a komoly küzdősport-infrastruktúrával rendelkező Egyesült Arab Emírségekbe vitték volna az eseményt, de ekkorra már itt is egyre komolyabbá vált a helyzet, nem maradt más, mint az, hogy Habib hazamegy. Pár napra rá Oroszországban is lezárták a határokat.

Furcsa volt a UFC 249 sajtóeseménye így…

Security Check Required

(null)

Egy rakat óvintézkedést foganatosítanak, például a 13 ezres VyStar Veterans Memorial Arenába nem engednek egyetlen nézőt sem, a háromfős kommentátor-csapatot külön asztalokhoz ültetik szét, illetve az épületben egyidejűleg maximum 150 fő tartózkodhat, ezért a szervezői stáb létszámát 150-ről 80-ra csökkentik. Az eredményhirdetések után nem lesz nyilvános sajtótájékoztató, helyette egy elkülönített terembe egy headsetet kapnak, és ott köszönhetik meg mindenkinek akinek akarják a támogatást. Két meccs között az oktogont fertőtlenítik majd, illetve a versenyzők, az edzői stáb és a szervezők szűrésére 1200 teszt áll rendelkezésre.

Bár a gálát nem kell lefújniuk, az egyik meccsnek lőttek. A brazil Ronaldo “Jacaré” Souza jelezte, hogy egyik családtagjánál, Brazíliában kimutatták a koronavírust, nem sokkal később kiderült, hogy ő és két edzője is elkapta, így a Uriah Hall vs. Jacare Souza mérkőzést kénytelenek voltak törölni, mindezt a meccs előtt 24 órával!

Legalább olyan emlékezetes gála lesz, mint amilyen emlékezetes meccs ez volt:

Ha lehet stílusosan visszatérni a UFC -be, akkor ez az volt – McGregor 40 másodperc alatt kiütötte a Cowboy -t

Agresszíven nyitottak a srácok a UFC 246 főmeccsén, de az ír esélyt sem adott ellenfelének és 40 másodperc múlva ki is ütötte. Ezzel egyébként a korábbi két súlycsoportot is megjárt McGregor történelmet írt, ugyanis a UFC történetében ő az első aki három különböző súlycsoportban (pehelysúly, könnyűsúly, váltósúly) KO-val tudott nyerni.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!