Hirdetés ▼

Támogatás

A szingapúriak jobb ha betartják a szabályokat, mert egy nagyon para robotkutya ellenőrzi őket

Ezt a robotkutyát amúgy mi is bemutattuk korábban, és már akkor is félelmetesnek találtuk a robotikus mozgását.

Bár már a gyártó is felhívta a figyelmet korábban, hogy a robotkutyát nem azért gyártották, hogy egyszer majd világuralomra törjön több ezer társával, hanem azért, hogy segítsenek ott, ahova nem szívesen küldene senki embert. Ennek ellenére a polgárokat nem nyugtatja meg az a mozgás, amivel ez a szerkezet közlekedik.

Szingapúrban május nyolcadika óta járja a város közparkjait több robotkutya, ami csak azt figyeli különböző szenzorok segítségével, hogy nincsenek-e túl sokan egy kupacban. Állítólag nem jegyzi meg senki arcát, csupán adatokat gyűjt. Amerikában és Kínában drónokat használnak ugyanerre a célra. Bár ez lehet a jövő, mindegyik megoldás kissé ijesztőnek tűnhet a szkeptikus és konzervatív emberek számára.

Kapcsolódó:

Napjaink polihisztorának nagyon határozott véleménye van a mesterséges intelligenciáról

Jövőkutató, a mesterséges-intelligencia egyik úttörője, egyetemi professzor, több cég igazgatója és vezető kutatója. Ilyen háttérrel, elmével, intelligenciával mi Ben Goertzel mindennemű véleményére odafigyelnénk, mert könnyen lehet, hogy igaza van. Ami a legfontosabb, hogy évszázados távlatokban gondolkodik, nem éppen kis léptekben. Az 52 éves Ben 1998 -ban alapította meg első cégét, az IntelliGenesis -t, ami már akkor a mesterséges-intelligenciával foglalkozott.

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!