Hirdetés ▼

Támogatás

Ezek a legsúlyosabb tévhitek a női orgazmusról!

A férfiak rendszeresen kétségbe esnek, hogy a partnerüknek nincs orgazmusa, vagy azt elérni kész kihívás. A pszichoforyou.hu egyik szexuálpszichológusa osztja meg ezzel kapcsolatban a tanácsait, illetve a legnépszerűbb tévhiteket.

Eleve rosszul nevelik a nőket!

“A hiedelmek sorban, egymásra épülve válnak áthághatatlan falakká: a családban megtanulják, hogy a szex az bűnös dolog, sőt, még beszélni is illetlenség róla. „Jó kislány nem csinál ilyet!” – mondta édesanyjuk, mikor megigazították a bugyijukat, mert vágta a feneküket. Megtanulják, hogy nem érinthetik meg a testüket, sőt még kommunikálni sem szabad róla. Sokan azt látták, hogy a szüleik nem ölelték egymást, úgy tettek előttük, mintha idegenek lennének.” – részletezi a szakember.

Azoktól a nőktől, akik ilyen családban nőnek fel, hogy várhatjuk el, hogy elárulják, mire van igazán szükségük? A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a férfiak egyetlen célja a párkapcsolatban, hogy a nőt a csúcsra juttassák, ez a férfiasság fokmérője. A nők pedig egy átlagos, kevésbé tudatos kapcsolatban észre sem veszik azt a nyomást ami rájuk nehezedik, méghozzá az, hogy MUSZÁJ elérniük az orgazmusig, mert ezzel teszik boldoggá párjukat. Ha nem sikerül, az egy kisebb tragédia minden egyes alkalommal, a férfi egy csődtömegnek érzi magát, a nő pedig nem győzi támogatni a partnerét, hogy nem úgy van az.

Egy korábbi cikkünk, amiben a az Archives of Sexual Behavior egy 53.000 főt megkérdező kutatására hivatkozunk:

Egy felmérés segít neked, hogy vidd csúcsra a csajod, MINDEN EGYES ALKALOMMAL!

Az Archives of Sexual Behavior egy 53.000 főt megkérdező kutatásra hivatkozik, mikor azt állítja, hogy a több orális szex, a több idő és a boldogság az orgazmus 3 alapvető feltétele egy nőnél. Egy úriember arra törekszik, hogy a partnere egetrengető orgazmusokat éljen át először, majd utána foglalkozik (foglalkoznak) magával.

Mint egy túra…

“Egy harmincas pár érkezett hozzám, Tibor és Kata számára már görcsössé váltak a szexuális együttléteket. Ugyanis Katának még soha nem volt orgazmusa. A boldogan megélhető pillantok egy jókora problémagombóccá váltak számukra. Az együttlétek alatt feloldódás helyett mindketten szorongtak, vajon most sikerül-e? Kata selejtes nőnek érezte magát, a sírás határán próbálta eltűrni az érintéseket, és egyre kétségbeesettebben küzdött az áhított orgazmusért. Tibor azt érezte, hogy férfiként egy nagy nulla. Egyikőjük sem tudta önfeledten átadni magát a szexnek, a szeretkezés egy hiábavaló maratoni küzdelemmé változott.” – idézte fel az egyik esetet a pszichoforyou szerzője

A cikk írója (találóan) ezt egy túrához hasonlította. Egy hegyoldalon sem azért mászol fel, mert csak a panorámára vágysz, hanem az odavezető út is egy különleges program, egy élmény. A szex egy jó kapcsolatban nem csupán rapid kalandok sorozata, hanem a kapcsolat ápolása. Lépésről-lépésre, ez az egésznek a lényege valójában, az érintés, az együttlét, a lelki kötődés. Az orgazmus “csak hab a tortán”.

Korábban a jó szex hosszáról is írtunk egy cikket, nagyon röviden, egy másik tanulmány alapján:

A szex hossza nem mindegy a nők szerint, egy felmérésből kiderül, mennyi az ideális idő (+18)

A sztereotípiákra hagyatkozva eddig mindenki azt mondta, hogy a nők rendszerint hosszabb szeretkezésre vágynak mint a férfiak. Most pontos számadatokat is láthatunk már. Bár a felmérés nem teljesen reprezentatív a 3836 megkérdezett számából ítélve, de a Saucy Dates randioldal minden erőfeszítését értékeljük a témában.

A rossz minta…

A pornó nem jó tanár. A férfiak, főleg azok akiknek évek óta a mindennapjaik részét képezi, hajlamosak megfeledkezni az előjáték fontosságáról. Amíg egy férfinak már a látvány felér egy előjátékkal, addig a nőknél ez nem működik, lehet a partnerének bármekkora bicepsze vagy akármilyen kockás hasa, vagy akármekkora szerszáma. A pornóban látott, előjáték nélküli, állandóan kiéhezett, akcióra kész sikítozó, tökéletes testű nők annyira messze állnak a valóságtól, amennyire az lehetséges. Persze “ha nincs jobb”, megteszi…

“Egy nő orgazmusának alapfeltétele, hogy a szexet megelőzze az előjáték, amiben lehullik minden KELL és MUSZÁJ.” – mondja a szakértő

Egyébként pedig:

Egyre több nő néz pornót, ebből pedig gond lehet (+18)

Több nő néz pornót, mint eddig bármikor. Konkrétan a Pornhub statisztikái szerint a látogatóknak már több mint a negyede a hölgyek közül kerül ki. Ezzel csak az a baj, hogy irreális elvárásokat támasztanak. Lehet, hogy ez lesz a végzetünk?

(Borító: Maddi Bazzocco // Unsplash)

⬇ Oszd meg a barátaiddal is!